Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, kto jest tutaj w błędzie? Jestem na stażu z urzędu od 7 do 15 i często spóźniam się o 10-20 minut. Z reguły jestem na miejscu o 7:20, ale tam w sumie praktycznie nic się nie dzieje z rana. Wchodzę, mówię "cześć, cześć" i siadam. Czasem coś mi dadzą do zrobienia, czasem siedzę nic nie robiąc. Teraz moja opiekunka (nie kierownik) zwróciła mi uwagę, że jeśli będę się dalej spóźniać, to nie podpisze dokumentu i nie wypłaci mi 1800 zł. Oczywiście, roboty tam jest z reguły bardzo mało. Ostatnio wszystko, co robiłem przez 8 godzin, zajęło mi razem 1 godzinę, a tak to siedzę 7 godzin i bawię się telefonem. Inna dziewczyna, też stażystka, powiedziała mi, że ten główny kierownik mówił, że można się spóźniać, byle być obecnym, i że tam obecność tak naprawdę nikogo nie interesuje. Jakby miało mnie nie być, to by nie zauważyli. No, oprócz mojej nadgorliwej pseudo-kierowniczki. Co ja mam o tym myśleć? Nie wiem, czy nie iść do głównego kierownika i spytać, jaka jest sytuacja, bo nie mogę normalnie spać, śpię 5-6 godzin i wciskam drzemkę 5 razy. Teraz ta opiekunka zwraca mi uwagę i czuję niepokój. Zostawię komentarz poniżej, bo wydaje mi się, że mam po prostu pecha, a tak mógłbym mieć to gdzieś. I tu nawet nie chodzi o to, że specjalnie się spóźniam, tylko autentycznie nie daję rady. Turlam się w łóżku do 2 w nocy, mimo że praca nie jest stresująca ani atmosfera zła, przez co nie mogę spać. No i teraz tak nie wiem czy nie isc do głownego kierownika.
#pracbaza #prawo #kiciochpyta #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: skoro w umowie masz 7 do 15 to o 7 masz być w pracy, spóźnienie się zdarza każdemu i na jedno czy dwa nikt nie zareaguje jak ktoś to robi notorycznie to nie traktuje się takiej osoby poważnie, co do podpisywania jakiś dokumentów i zabrania ci kasy nie wypowiem się bo nie chce mi się dokształcać w tej materii odpowiedź znajdziesz w necie. Możesz mieć 5min roboty w tych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: masz byc na 7 to na 7, nie ma gadki. To, że nie masz wtedy co robic i jakis szef mówił ze mozna sie spozniać, to g**o znaczy, mogl Cie podpuszczac żeby zobaczyc czy nie bedziesz w ciula walic (co oczywiscie robisz). Jednorazowe spoznienie pewnie by przymkneli oko, kazdemu sie zdarza. Jak startujesz od takich akcji to potem nie bądz zdziwiony/a ze będą bardziej na ręce patrzeć :)
Z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): 5-6 godzin śpisz po kilka dni i dziwisz się że nie możesz wstać, poczekaj aż zużyjesz jakiś składniki odżywcze których regeneracja zajmie ci długie miesiące i w tym czasie będziesz musiał używać intensywnie organizmu, doprowadzisz wtedy do trwałego uszczerbku, taki jest schemat jak pracujesz w kołchozie, potem cię czeka wieczna rehabilitacja i tagi przgryw depresja neet zdroowie

• Odpowiedz