Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v6
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio

Greensy +59
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz

#orange #swiatlowod #swiatlowody #internet
@hansssssssssss: to nie jest najwyższy pakiet ;P No i ta wymówka to bzdura, mi technik sam się pytał czy chce dodatkowy terminal ONT
Technik pewnie nie chciał tego robić, bo sam proces trwa około 30 minut + dojazd (aktywacja jest robiona manualnie przez infolinię). Nie wiem jak na innych
Nie wiem jak tam u was na strefie, ale u nas chcą tak:
Paszportyzacja przez NWFM, która jest później jeszcze raz ręcznie przez centrum logistyczne wklepywana, dodatkowo naklejka na kartkę ze zleceniem, żeby jeszcze raz to wklepac w system, może inne macie zasady co
No i technik here ma rację, przy opcji 1gbps powinien być kontakt z SV jeżeli chcesz zamontować ONT. Głupie bo głupie ale głupich procedur tam nie brakuje, pewnie chodzi o to, że przez ont nawet speed test w routerze pokaże mniej niż 1gbps
źródło: 1000015824
Pobierz@Retsew: No ale paszportyzacja dotyczy tylko i wyłącznie danych wykorzystanych zasobów a nie zakończeń sieciowych xD
@hansssssssssss jak będzie dzwonił monter to poproś o montaż zewnętrznego ont do funboxa w zamian za czekoladę to może zainstaluje
Eskalacja: Klient warunkuje umowe posiadaniem zewnetrznego terminala ONT, w przeciwnym razie zrywa umowe, ale to bylo na sieci SI jak cos + to bylo B2B takze to tez troche inaczej moze