Aktywne Wpisy

mirko_anonim +19
✨️ Czy brak wiedzy ogólnej w związku to norma? Ⓘ
Pytanie do #niebieskiepaski w #zwiazki
Od roku jestem w związku z dziewczyną. Oboje mamy okolo 27 lat, oboje zwykla korpo praca w duzym miescie w obszarze finanse/IT. Szczerze mówiąc to jest to mój pierwszy długi związek i wcześniejsze znajomości z dziewczynami nie dochodziły do takiego etapu więc nie jestem w stanie ocenić czy to normalne wśród #rozowepaski .
Pytanie do #niebieskiepaski w #zwiazki
Od roku jestem w związku z dziewczyną. Oboje mamy okolo 27 lat, oboje zwykla korpo praca w duzym miescie w obszarze finanse/IT. Szczerze mówiąc to jest to mój pierwszy długi związek i wcześniejsze znajomości z dziewczynami nie dochodziły do takiego etapu więc nie jestem w stanie ocenić czy to normalne wśród #rozowepaski .

mirko_anonim +2
✨️ Problemy w związku: Ślub czy rozstanie? Ⓘ
TL:DR moja dziewczyna namawia mnie na ślub, a ja nie widzę w tym żadnego sensu
Mirki mam taki "problem"? Otóż jestem w związku z moją kobietą od prawie 4 lat, od 3 lat mieszkamy razem (wiek: ja 28l. ona 30l.) dogadujemy się w miarę i pod kątem życia codziennego jest okej. Od 3 miesięcy mieszkamy razem w jej mieszkaniu, wcześniej mieszkaliśmy w jednym z największych miast
TL:DR moja dziewczyna namawia mnie na ślub, a ja nie widzę w tym żadnego sensu
Mirki mam taki "problem"? Otóż jestem w związku z moją kobietą od prawie 4 lat, od 3 lat mieszkamy razem (wiek: ja 28l. ona 30l.) dogadujemy się w miarę i pod kątem życia codziennego jest okej. Od 3 miesięcy mieszkamy razem w jej mieszkaniu, wcześniej mieszkaliśmy w jednym z największych miast

źródło: temp_file2286644713636421881
Pobierz@mannoroth: Kopnęła w dupę? Śmieci się same wyniosły.
@Kremufka2137: nieatrakcyjny wygląd, niezaradność, samotność, choćby ułamek nadziei na autentyczność uczucia. Dobrze że kumple go przesterowali bo był by samotny i bezdomny
@4mmc-enjoyer: spłacił połowę mieszkania i ona je wzięła czy o co chodzi
@4mmc-enjoyer: Jak można być tak głupim? xD
Jak masz trwałe uszkodzenie mózgu spowodowane nieruchaniem i nagle powąchasz tzipke to naprawdę możesz się zgodzić na irracjonalne rzeczy. Znam np. ziomeczka co wziął 60k pożyczki na remont mieszkania swojej dziewczyny i nawet pomagał tam. Oczywiście po skończonym remoncie ta kopnela
@rolnik_wykopowy można się śmiać, ale chłop chciał dobrze dla swojej rodziny, dla swojego przyszłego dziecka, to ta szmata go wyruchała
Komentarz usunięty przez autora
@4mmc-enjoyer: sam jest sobie winien
@Kremufka2137: podobnie jak np. dla części kobiet nie jest redflagiem, że jej chłopakowi zdarza się raz na miesiąc pić na umór, a w kłótni ją wyzwać. W sensie, tutaj pojęcie redflag w ogóle nie ma racji bytu, bo nie ma miejsca na jakąkolwiek refleksję, przemyślenie i świadomy wybór. Dla osoby z zerowym poczuciem wartości wizja relacji z kimkolwiek może przysłonić wszystko
@kogut_20 może i tak, ale chciał dobrze
@NieBendePrasowac chłop co miesiąc, tydzień po wypłacie prosi o 20zł blikiem żeby mu przesłać xD