Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Człowiek po ciężkim dniu w pracy wraca do domu , robi zakupy, robi obiad, kąpię psa, zajmuje się dzieckiem, spełnia wszystkie zachcianki od podania wody do łóżka po inne wymysły, kładzie dziecko do spania a na koniec dnia kiedy od rana do wieczora na pełnych obrotach odpowiedziałem na jakieś mało istotne pytanie bez uśmiechu to słyszę, że jestem jakiś naburmuszony i księżniczka nie będzie się już na koniec dnia odzywać tylko idzie spać. Z jednej strony spokój , z drugiej strony brak jakiejkolwiek wdzięczności w małżeństwie. Czuję się jak frajer, sługa. Idę na siłownię dać upust złości. Musiałem się wygadać. Ostrożnie dobierajcie żony. Taka rada ode mnie. #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No to po co to robisz? Chyba, że Twoja żona nie może chodzić, wtedy to mocno zmienia postać rzeczy, aczkolwiek samemu to raczej cieżko ogarnąć i raczej opiekun by się przydał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przykre. powiedz jej, że czujesz że nie docenia tego co robisz. że masz wiele na głowie, a to jak się do Ciebie odnosi sprawia Ci przykrość. bez zbędnych emocji, bez zwrotów "Ty to zawsze". jeśli będzie miała w dupie to, jak się czujesz - wtedy chociaż wiadomo z kim masz do czynienia. swoją drogą, żona ma jakieś problemy np. zdrowotne?
  • Odpowiedz
taka księżniczka musiała być ksiezniczkowata wcześniej ale Tobie to wtedy nie przeszkadzało. Ba, być może Tobie się mogło nawet podobać. A teraz żale.

@BozenaMal: Widocznie słuchał twoich rad z innych twoich postów i nie trzymał baby krótko, to teraz ma.
  • Odpowiedz
Czuję się jak frajer, sługa. Idę na siłownię dać upust złości. Musiałem się wygadać.

@mirko_anonim: jeśli się nim czujesz, to może nim jesteś?

co robisz dla siebie? po co tyle robisz DLA NIEJ - tj. czy ona jest autentycznie wdzięczna, że się poświęcasz czy traktuje to jak standard i coś jej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): Ale wdzięczności za co? Że ugotujesz obiad, wykąpiesz dziecko i wyprowadzisz psa? A to nie są czasem normalne obowiązki każdej ze stron? Przecież nikomu nie pomagasz, żeby ci miał być wdzieczny, tylko wykonujesz swoje obowiązki, norma. A jak żona ugotuje obiad, zrobi zakupy, pomyje naczynia to okazujesz jakąś wdzięczność i sypiesz podziękowaniami?

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Żona pracuje?

Ewentualnie ile razy więcej od niej zarabiasz?

Bo wyżej już padły spermiane różowe argumenty że pewnie sam nie okazujesz "wdzięczności".
  • Odpowiedz