Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psychologia #depresja #psychoterapia

Podjełam decyzje o zaprzestaniu leczenie i chciałabym się dowiedzieć czy moje odczucia są prawidłowe. Lecze się już ponad 1.5 roku +leki +terapia poznawczo behawioralna. Od poczatku czuje że nie daje z siebie 100% na terapii, nie angażuje sie w zadania i jestem czasami nieobecna. Teraz odczuwam zmeczenie już kazdym kolejnym spotkaniem, terapeuta o tym wie i nie do końca mnie przekonał swoimi słowami. Myślicie, że po takim czesie powinnam czuć się lepiej? Nie czuje żadnej zmiany, albo nie zauważam ich a faktycznie są. Planowałam zrobić sobe przerwe kilka miesiecy a później wróicić, myślicie, że to dobry pomysł?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ale jak my mamy na te pytanie odpowiedzieć nie wiedząc jakieś masz problemy. Terapia to nie jest magiczny instrumenty na wszystkie problemy świata. Są takie problemy które rozwiązujesz w głowie na terapii a są i takie że możesz je rozwiązać tylko przez działanie w zyciu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zapytaj się terapeuty czy dostrzega jakieś postępy terapii. Jak tak, to jakie. Wtedy będziesz miała informację zwrotną i porównasz sobie z tym, co sama uważasz. Jak nie wie albo poda jakieś głupoty, to się żegnasz i tyle. 1,5 roku to masa czasu i powinnaś dostrzegać różnice, bo na tym właśnie polega terapia, żeby te różnice wytworzyć, zmieniać się i dostrzegać zmiany. Powinien cię nauczyć dostrzegać swoje problemy, uwarunkowania i
  • Odpowiedz