Klocek w hamulcu tarczowych "blokuje" mi przednie koło. Tzn. dotyka on tarczy tak jakby cały czas był leciutko wciśnięty hamulec. Jak można to naprawić?
@Sebeq92: (#) O ile nie masz za dużo płynu w układzie, albo np. nie spuchła Ci jakaś uszczelka to trzeba zdjąć koło, rozepchać klocki czymś płaskim (np nożem, tylko uwaga, żeby nie zatłuścić), założyć koło i wyregulować położenie zacisku :)
Hamulce mam mechaniczne z tego co się orientuję. To Tektro IO (tak wiem, słabe ;D ). W sumie to się zastanawiałem nawet czy nie wymienić ich na jakieś V-brake.
@Sebeq92: (#) A, no to jak mechaniczne to nie masz nawet czego rozpychać, o ile są dobrze wyregulowane i dalej ocierają to musisz zmniejszyć naciąg linki (przy klamce masz śrubę, wkręć ją trochę), albo oddalić nieruchomy klocek (w tych Tektro chyba masz tam gdzieś śrubkę z łbem imbusowym w zacisku, ale nie wiem dokładnie) :)
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
Klocek w hamulcu tarczowych "blokuje" mi przednie koło. Tzn. dotyka on tarczy tak jakby cały czas był leciutko wciśnięty hamulec. Jak można to naprawić?
Hamulce mam mechaniczne z tego co się orientuję. To Tektro IO (tak wiem, słabe ;D ). W sumie to się zastanawiałem nawet czy nie wymienić ich na jakieś V-brake.