Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Możesz pokazać co masz na myśli, bo nie rozumiem?

@WykopX: o to, że po "ArchDelux" od razu jest "5 min (...)", w znaczeniu "ArchDelux5 min temu".

PS

Fotkę dodałem przez CTRL+V dzięki informacjom z Twojego wpisu. ((oo))
ArchDelux - >Możesz pokazać co masz na myśli, bo nie rozumiem?

@WykopX: o to, że po ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
o to, że po "ArchDelux" od razu jest "5 min (...)", w znaczeniu "ArchDelux5 min temu".

To akurat wina jakiejś nakładki, której używasz. Napisz do autora, żeby poprawił.

Wykop nie wyświetla się w ten sposób. Data dodania oraz "via Wykop" jest domyślnie w osobnej lini, pod nickiem.
A sama treść wpisu jest pod avatarem, a nie obok.

Jakby co, polecam moją ;) https://userstyles.world/style/8419/wykop-x-style-3-blank
WykopX - > o to, że po "ArchDelux" od razu jest "5 min (...)", w znaczeniu "ArchDelux...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@nad__czlowiek ile może być tagów na których jest conajmniej powiedzmy 10 wpisów (takie mają sens pokazywania się w podpowiedzi, bo przeciez nie ma sensu pokazywać taga na którym jest 0 lub kilka wpisów) - z 5000, 10000?

Z ciekawości sprawdziłem. Tagów, ktorych obserwuje 10 lub więcej użytkowników jest na wykopie dokładnie...

SELECT COUNT(*) FROM "tags" WHERE "followers" >= '10'
...
  • Odpowiedz
@WykopX: dodam że wykop nigdy nie usuwa obrazów, nawet jak usuniesz wpis.
Jak tylko jest wrzucony na serwer to będzie tam do końca istnienia portalu. Mam w zakładkach jakoś obrazek z wykopu dodany w 2015 roku i mimo że wpis nie istnieje od 9 lat, obrazek nadal wisi na serwerze.
  • Odpowiedz
Wykop nie wyświetla się w ten sposób. Data dodania oraz "via Wykop" jest domyślnie w osobnej lini, pod nickiem.

A sama treść wpisu jest pod avatarem, a nie obok.

@WykopX: ciekawe, ale bardziej ciekawe, że na Twoim screen-shotcie są widoczne dwie spacje przed "via Wykop". xD

Nie wiem o jaką nakładkę może chodzić, bo nie pamiętam, abym taką dodawał (ani jak to się robi). Ale nie wykluczam, bo nowy wykop
  • Odpowiedz
@WykopX: no to i tak mało, normalnie masz na bazkach prod po 1-2mln "encji" i chcesz załadować te 100-200 rekordów w kilkanaście - kilkaset ms

tu nawet głupi elasticsearch by zdał robotę i miliony to on nie kosztuje, ehh
  • Odpowiedz
@WykopX: fajne rzeczy, których brakuje po starym wykopie:
1. Na mobile pojawiał się popup po przytrzymaniu palca na nicku/tagu
2. Na desktop i mobile pojawiał się popup nawet jeśli ten nick/tag był w komentarzu.
3. Strona ze wszystkimi notatkami
4. Wygodniejsze wyswietlanie czarnej listy
5. Strony
  • Odpowiedz
@j3sion

dodam że wykop nigdy nie usuwa obrazów, nawet jak usuniesz wpis.

Jak tylko jest wrzucony na serwer to będzie tam do końca istnienia portalu. Mam w zakładkach jakoś obrazek z wykopu dodany w 2015 roku i mimo że wpis nie istnieje od 9 lat, obrazek nadal wisi na serwerze.

Teraz to nawet wpisy zostają po usunięciu konta jeśli ma się link do danego wpisu. XD
  • Odpowiedz