Aktywne Wpisy

marjanoos +193
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +24
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

Cześć! Kończę magisterkę z elektrotechniki i zastanawiam się co dalej.
Sporo pracowałem z instalacjami elektrycznymi i przed pandemią dosłownie chwilę projektowaniu instalacji i nawet to lubiłem, ale podobno słabo z pieniędzmi w tej branży na dłuższą metę (tylko takie głosy słyszałem, nie wiem jak jest naprawdę, w miejscu w którym pracowałem zarobki były tajemnicą państwową xD). Na studiach programowałem sporo mikrokontrolerów (STM32, PIC, RP2040 i ofc Arduino ( ͡° ͜ʖ ͡°)), ale zero odzewu na wysłane CV (a w embedded nie ma zbyt wielu ofert pracy, nawet w mieście wojewódzkim). Z elektroniki nie ogarniam za dużo, chociaż kilka projektów miałem w KiCadzie włącznie z wykonaniem płytki PCB dla mikrokontrolera.
Do IT typowo się pchać nie chcę, bo programowanie czegokolwiek innego niż embedded po prostu mnie męczy.
Osoby, które kończyły ten sam kierunek, możecie powiedzieć co robicie po nim? Albo możecie dać jakieś wskazówki co jeszcze można robić ciekawego w tej branży?
#elektrotechnika #studia #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez moderatora
Jest sporo firm, które realizują projekty po całym świecie i wysyłają tam pracowników - polecam programowanie smart magazynów/wózków widłowych/robotów/linii produkcyjnych.
Pracowałem 3 lata po studiach w takiej formie (ale czystko IT, oczywiście są inne działy) - i zwiedziłem kawał świata za firmowe $ - jak nie masz zobowiązań to polecam.