@MorderczyJablecznik @Pan_od_Internetu to są teksty z epoki kamiennej, ale jak awansowałeś do wyższej epoki i grałeś np. Grecją, to wypowiadali "równie dziwne" kwestie. Potem będąc na wakacjach w Grecji, stałem w sklepie, gdzie pani sprzedawczyni podawała małej dziewczynce kartonik jajek i powiedziała do niej "prosehie" (πρόσεχε). I wtedy zapaliły mi się neurony w mózgu i dotarło do mnie, że ja już ten zwrot słyszałem! W Age of Empires!
jak bylem maly to zawsze myslalem, ze on mowi "umysł" xD Bardzo podobaly mi sie kampanie i ich rys historyczny. W zasadzie to ta gra zaszczepila u mnie zainteresowanie historia ktore zostalo mi do dzisiaj. Mozna sie wiec pokusic o stwierdzenie, ze miala ogromny wplyw na to kim dzisiaj jestem (czyli przegrywem i p---a ale z pasja do historii)
@Pan_od_Internetu: za dzieciaka uwielbiałem w to grywać! Ostatnio próbowałem do tego usiąść. Czy do klasyka, czy remastera... Niestety blokujące się jednostki i nierówny poziom przeciwników potrafi niszczyć zabawę:(
#gry #ageofempires #strategie
źródło: obraz
Pobierz@Mirkoncjusz: :)
Mądry, i z "głupiej" gry naukę wyciągnie. Głupi, encyklopedią szafę będzie podpierał :)
Bardzo podobaly mi sie kampanie i ich rys historyczny. W zasadzie to ta gra zaszczepila u mnie zainteresowanie historia ktore zostalo mi do dzisiaj. Mozna sie wiec pokusic o stwierdzenie, ze miala ogromny wplyw na to kim dzisiaj jestem (czyli przegrywem i p---a ale z pasja do historii)
@panKrzysztofKrawczyk: Hmmm... mnie się chyba nie blokuje.
A gram bardziej dla sentymentu i przypomnienia młodości, niż dobrej zabawy :)