Wpis z mikrobloga

Orlen dzisiaj w nocy podniósł cenę oleju napędowego o 53/litr brutto groszy w hurcie. Podana na stronie jest ceną netto.
nilfhell - Orlen dzisiaj w nocy podniósł cenę oleju napędowego o 53/litr brutto grosz...

źródło: 1256

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nilfhell: już przyszedł ten olej zakupiony po wyższej cenie, prawda? Wcale nie sprzedają tego oleju, który kupili taniej za cenę, którą wywaliło wczoraj, prawda? Jeżeli cena spadnie, to też od razu zareagują i od razu obniżą cenę, prawda? Prawda?!
  • Odpowiedz
@nilfhell: ceny na stacjach nie muszą wzrosnąć o tą cenę bo do tej pory mieli olbrzymie marże, w hurcie dobrej ceny są jeszcze rabaty , ja np mam na jednej stacji -17 gr od ceny hurtowej .
  • Odpowiedz
ha zalałem wczoraj do pełna a wykopki się śmiały, 30zl w kieszeni

@Koronanona: Przecież od zawsze wiadomo że trzeba robić dokładnie na odwrót jak mówią na wykopie ;D
  • Odpowiedz
@krystekw2: paliwo to waluta jak każda inna. Jak kupiłeś bitkojna albo złoto za grosze to też sprzedasz za grosze? Czy sprzedajesz na górce? Orlen to firma ,która ma zarabiać, a nie rozdawać Kowalskiemu bo będzie smutny.
  • Odpowiedz
Przypomnę tylko, że w cenie paliwa jest ponad połowa podatków.
Pozdrawiam i do zobaczenia na następnych wyborach.
  • Odpowiedz
@krystekw2 głupi jesteś czy co? To jest cena hurtowa która jest głównie ustalana według kursu ropy, giełdy i dolara. Nie siej fermentu. O ile poszło paliwo od wczoraj na stacji, a o ile w hurci?!
  • Odpowiedz