Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój kumpel gdzieś zapoznał pannę z bardzo bogatego domu. Pewnie tinder wszedł w grę, ale nie pytałem
Typek jest raczej przystojny, umięśniony. Jest programistą i zarabia dobrze, ale do 15k dużo mu brakuje. Dziewczyna podobno po niedługim czasie spotykania się - może jedna randka, może kilka trafiła z nim do łóżka do jego kawalerki (może to nie ma znaczenia).
Zadziwia mnie to, że dziewczyny z takich rodzin nie szukają kogoś z podobną ilością kasy w portfelu?
Chłop jest podjarany, że jest bogata i może sporo na tym zyska, więc nie gaszę jego entuzjazmu, ale wydaje mi się to trochę dziwne.

Prawie 2 lata leczy się po rozstaniu ze swoją byłą - psychiatra, góra leków, wiele zajęć. Lepiej jakby nie traktowała go jako zabawkę.

Może to jest taka norma, że dziewczyny wychowujące się w bogactwie szukają kogoś dużo niższego statusem, bo czują się bardziej pewne siebie?
Ja bym się bał, że okażę się dla takiej partii za słaby.

#tinder #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chłop jest podjarany, że jest bogata i może sporo na tym zyska

@mirko_anonim: Wychodzi na to ze dziewczyny z takich domow, jednak powinny patrzec na kase bo nawet gosc co subiektywnie bardzo dobrze zarabia, jak na ten kraj, chce robic ja na kase ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do stalego zwiazku szukaja z kasa, a jak ona jeszcze o tym nie wie to ja szybko rodzina uswiadomi. O ile serio maja pokazny majatek, a nie mieszkanie i gownokawalerke po babci do podzialu na rodzenstwo (bo taki majatek ma co druga rodzina w Polsce).

Poza tym to, ze poszla z nim do lozka nie znaczy nic, ewentualnie to jakies opowiesci niespelnionego spermiarza. Stawiam na to drugie.
  • Odpowiedz
@user_no_4: daleko do 15k to sa kwoty ktore na nikim nie robia wrazenia. Tym bardziej jak tu autor wspomina gdy sie uderza do ludzi z "bogatych" domow, ktorzy moga miec zakumulowany majatek rzedu dziesiatek milionow lub wiecej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Może jej tak to pasuje - coś jej się tam podoba. To zasadnicza różnica u kobiet z "bogatego domu" i "bardzo bogatego domu". Te pierwsze jednak będą patrzeć na kasę częściej bo chłop to dla nich jednak pewien aktyw ekonomiczno-towarzyski (niski status to często brak obycia, opory i ogólny brak doświadczenia oraz nawyki związane z "racjonalnym gospodarowaniem niewielkimi zasobami"). Te drugie mogą mieć na to już całkiem wywalone
  • Odpowiedz
@mirko_anonim znam dziewczyny, które wychowały się w rodzinach, w których było dużo kasy. Mają tyle kasy, że nie patrzą na partnera jako opcja na awans społeczny bo zazwyczaj same bardzo dobrze zarabiaja. Wydaje mi się, że wybierają facetów którzy potrafią zmieniacz ich emocje, potrafią je rozśmieszyć, a kiedy mają doła potrafią odciągnąć je od złych myśli, wybierają gości z dużą i inteligencja emocjonalna.
  • Odpowiedz