Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czesc sportowe swiry, jaki trening polecacie mi zamiast tego co robie aktualnie?
Robie podciaganie nachwytem, dipy, nogi w nastepujacej kolejnosci
1 x 5, 1 x 6, 1 x 7, 1 x 8, 1 x 9, 1 x 10 i z powrotem
1 x 9, 1 x 8, 1 x 7, 1 x 6, 1 x 5 czyli na kazda partie wychodzi mi 80 powtorzen objetosci.
Cos bym zmienil bo raz, ze mnie nudzi juz taki trening, dwa nie widze progresu. Dowalanie ciezaru odpada. Jakies rady?
#kalistenika #streetworkout #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zawsze ćwiczysz z jakimś ciężarem.
Mięśnie nie wiedzą czy robisz pompkę czy wyciskasz sztangę. Po prostu czują opór i tyle.

Więc jeśli dziś robisz 'bez ciężaru' i jest ok to za trochę możesz dodać trochę kg i też nic ci nie będzie.

Silne mięśnie chronią przed kontuzją a nie na odwrót.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To rób dalej, dorzuć ciężar jakiś. A jak chcesz mieć rozbudowane nogi, to idź na siłownię. W kalistenice one nie tylko są zbędne, ale i przeszkadzają. Ba - nadmierna muskulatura również niekoniecznie pomaga. Obczaj zdjęcia w necie osób, które wykonują najcięższe ćwiczenia jak iron cross, human flag czy planche. W kalistenice hipertrofia mięśniowa to raczej efekt uboczny niż cel sam w sobie.
Na YT masz Kurę, który szczególnie ostatnio
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kuroszczur celowo malo cwiczen bo trenuje kalistenike umownie. Po prostu robie cwiczenia pod duze ramiona, barki, plecy, klate, nogi. Czyli to co najlepsze: podciaganie, dipy, syzyfki, bulgary sg leg. Ciezaru nie dowale bo mam dyskopatie, rozwalony bark i problem z kolanem, nawet przy duzej objetosci bez ciezaru to odczuwam. Pomimo ze chodze regularnie do fizjo, uzywam gum do rozgrzewki tych partii, robie core, to zawsze jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No ja mam chudziutkie nogi, ale dość silne. Co ciekawe kończąc zabawę z siłownią po pół roku doszedłem do przysiadu 100kg, ale po przejściu na kali nie potrafiłem zrobić ani jednego zaawansowanego shrimpsa.
Ćwicz według planu, który Ci podesłałem. Możesz ewentualnie dołożyć pike push-ups na barki. Sam dorobiłem się kontuzji na barku przez siłkę, ale teraz powoli ból zanika. Delikatnie odzywa się przy hand standach.
Ale jeżeli faktycznie chcesz
  • Odpowiedz