Aktywne Wpisy

Zrobiłem to Raguu. No i mówiąc szczerze byłem pełen obaw bo seler surowy smakował jak mydło, dodanie mleka do pomidorów też było kontrowersyjne, ale wyszło wyśmienicie. 10/10 wreszcie smakuje to dokładnie tak jak z dobrej włoskiej restauracji. A wsm wcale dużo dłużej nie robiłem niż zwykle koszt dodatkowych składników (seler, mleko, marchew) pomijalny w kontekście całego dania. Zrobiłem z 2 kg mięsa xD będę jadł cały tydzień #gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 1000006512
Pobierz
koralowiecc +141

Nie wiem czemu w #polska ludzie mają takie problemy z rynkiem #nieruchomosci kiedy ostatnie lata #koronawirus #covid były super okazją na #inwestycje
1. Był COVID, była super okazja nabrać taniego pieniądza. Do tego najtańszego w historii, więc było wiadomo, że procent stały najlepszy, a to wcale nie jakieś nowe rozwiązanie, już w 2007 na RnS można było takie brać.
2. Był COVID, więc jeszcze wybuch pracy zdalnej oznaczającej, że nie musisz czuć się niewolnikiem centrum i zamieszkać w lepszych warunkach za mniejsze pieniądze gdzie indziej. Trochę ryzyko*, ale nie jakieś wielkie.
3. I nie powinno być problemu z mieszkaniem poza centrum, bo przecież “cities for people” czy “15-minutowe miasta” i budowana transportu publicznego i ścieżek rowerowych to coś co od lat urbaniści proponowali, stare pomysły robione już od lat 80-tych przez choćby Gehla, więc ludzie na pewno głosowali za takimi rozwiązaniami u siebie w lokalnej władzy w przynajmniej paru mniejszych miejscach zamiast za samochodozą. Trochę trzeba się dobrego miejsca naszukać, ale nie jest to Area 51 xD
Niskie stopy procentowe 2020-22 + praca zdalna + mniejsze miejsce które poszło w urbanistyczne best practices = lepsze QoL od rodziców, i to za pół darmo.
Jasne, jak jesteś Gen Z i w roku 2020 jeszcze nie miałeś żadnych oszczędności to lipa, ale luz, za parę lat trafi się inny kryzys który wykorzystasz, każde pokolenie ma parę takich okazji podbicia sobie poziomu.
*cały czas z dostępnością zdalnej jest tak z 10x lepiej niż kiedy ja zaczynałem, więc nie ma się co bać xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Gdyby banki centralne postąpiły tak jak powinny i podniosły stopy zanim po covidzie pojawiała się inflacje miałbyś masę bankructw osłów którzy nabrali się "taniego" pieniądza, który miał być tani tylko podczas zastoju.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero