Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przegapiłem czas na zakup nieruchomości, głównie ze względu na niestabilną sytuację w pracy, mniejsze oszczędności i zbyt wolne ogarnięcie tematu. Chciałbym kupić coś w okolicach #wroclaw bo na samo miasto nie będzie mnie stać, jedyne na czym mi zależy to dobry dojazd i żeby nie spać tam, gdzie mam jeść i żeby nie było to stare budownictwo (mam na myśli wielką płytę). Budżet to około 400-550k ze wszystkim, bez fajerwerków, mierzę siły na zamiary...
Jakie lokalizacje są warte zainteresowania? Smolec, Lutynia, Święta Katarzyna?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jedyne na czym mi zależy to dobry dojazd

@mirko_anonim: ale dobry dojazd dokąd, bo w jednym z największych miast w Polsce to ma znaczenie, a ty nie napisałeś najważniejszej informacji.

Przyjmując centrum to z każdej lokalizacji, którą wymieniłeś będzie dramat w godzinach szczytu. Szukaj czegoś co będzie najbliżej tramwaju, najlepiej od strony Psiego Pola, wiadomo, że tam będzie najtaniej, a niekoniecznie najgorzej.

Wszyscy się pchają na Krzyki więc Krzyki dzisiaj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w tej kasie a nawet dużo mniejszej , max 400 ogarniesz działkę pod Wrocławiem + domek w konstrukcji drewnianej ~50m2 i jesteś na swoim. Szukał bym czegoś na północy, blisko zjazdu na S5/S8 albo blisko PKP jak bez auta.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @LezliNilsen

ale dobry dojazd dokąd, bo w jednym z największych miast w Polsce to ma znaczenie, a ty nie napisałeś najważniejszej informacji.

Przyjmując centrum to z każdej lokalizacji, którą wymieniłeś będzie dramat w godzinach szczytu.

Tak, Wrocław jest dość skondensowanym miastem, chodzi o okolice potencjalnej pracy lub miejsc spotkań czyli mniej więcej okolice
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @subbler

w tej kasie a nawet dużo mniejszej , max 400 ogarniesz działkę pod Wrocławiem + domek w konstrukcji drewnianej ~50m2 i jesteś na swoim. Szukał bym czegoś na północy, blisko zjazdu na S5/S8 albo blisko PKP jak bez auta.

Tylko to będzie trwać dłużej, a mam znikomą wiedzę na temat remontów, budownictwa, wszystkie pozwolenia, przyłącza itp. to może trwać zbyt długo, to niestety nie jest temat dla
  • Odpowiedz
@mirko_anonim @mirko_anonim no niestety, od kupna działki do postawienia czegoś minimum pół roku do roku czasu na formalności. A potem jeszcze trochę prac ziemnych i kombinacji z wykonawcami. Trzymam kciuki może znajdzie się coś od ręki w dobrej kasie. :)
  • Odpowiedz
w tej kasie a nawet dużo mniejszej , max 400 ogarniesz działkę pod Wrocławiem + domek w konstrukcji drewnianej ~50m2 i jesteś na swoim. Szukał bym czegoś na północy, blisko zjazdu na S5/S8 albo blisko PKP jak bez auta.

@subbler: co? XD chyba na jakimś turbo zadupiu.
Nigdy nie zrozumiem sensu aby singiel pchał się na wiochę i budował szałas 50m by mieszkać tam samemu. Chłop napisał, że mu zależy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim patrz na miejscowości z pociągiem.

Z Siechnic, czy Świętej Katarzyny pociągiem do centrum jest 10 min. Spoko opcja jeśli pracujesz gdzieś w centrum. Pociągi z Siechnic czasami jadą od razu dalej, więc dotarcie pociągiem na Nadodrze nie jest jakimś problemem. Autem do miasta raczej średnio, bo korki. Za to jest obwodnica i wyjazd w każdym innym kierunku niż do Wrocławia nie jest problemem. Jeśli chodzi o jakieś zakupy to są
  • Odpowiedz