Aktywne Wpisy

elena-mary +91
Czy tylko ja mam coraz częściej wrażenie, że jako ludzie dążymy do jakiejś cichej samozagłady?
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
źródło: Screenshot 2026-01-02 at 13.17.42
Pobierz
BonerM +2
Który far cry jest według was najlepszy ? Nigdy nie grałem w żadnego a mam ochotę ograć #gry

niektorzy 2 miesiace musza tyrac na taki zegareczek
To jest dosłownie prywatyzacja państwa przez pisowskich degeneratów i wykolejeńców
( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: Screenshot 2024-04-26 143306
Pobierz@TwojHimars Zapomniały już pisory, jak krzyczeli o ośmiorniczki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zegarek za 6000 zł? Przecież te 5000 zł to kropla w morzu wydatków MON. Zresztą ten zegarek jest więcej wart niż te 4000 zł. Bo nie oszukujmy się, że nagroda rzeczowa dla dobrego pracownika w kwocie 3000 zł to norma, a od utraty 2000 zł nie zbiedniejemy. Więc jak Państwo widzą 1000 zł wcale nie szokuje
O ośmiorniczkach za 100 zł przez 10 lat się gada, a tutaj wydali ponad 1mln na takie nagrody po utracie władzy i ledwo 300 wykopów. Polska przywykła do gowna
Tymczasem uśmiechnięci przepychają ustawę o handlu na olx. Sprzedasz droższa rzecz, albo 30 pierdół i trafisz na tapet US. Minister zapytany przez Brauna o to co z takimi zapisami ustawy w kontekście drobnych acz aktywnych sprzedawców usłyszał "skarbówka ma ważniejsze rzeczy do ścigania" - to pokazuje jakość tworzonego prawa. Jak urzędnik w US w powiatowym lubi