Aktywne Wpisy

EnzoMolinari +20
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.

JanTrajbal2 +746
Szanuję w opór, wbrew nowomodzie.
#psiarze
#psiarze
źródło: temp_file1463337842466959055
Pobierz

oraz przepracowanie i przemęczenie:
Autor wskazuje też, że z kryzysu da się wyjść, bo:
Nie jestem ekspertem, ale to już nie pierwszy raz gdy stykam się z taką diagnozą i do mnie to przemawia. Tym ciekawsze jest zauważenie, że współczesne zachodnie chrześcijaństwo wyświadczyło sobie niedźwiedzią przysługę ulegając hiperindywidalizmowi i próbując rozwiązywać problemy przez pracę jednostki nad sobą:
#religia #chrzescijanstwo #rozkminy #ateizm
Europa sekularyzuje się szybciej, a mamy sumarycznie lepszy work-lige balance
Nie chce mi się szukać ale widziałem publikacje dowodzącą, że jest zupełnie odwrotnie i zwyczaj z--------u, przynajmniej w kulturze europejskiej wymyślono kilkaset lat temu.
@ja_nie_lubie: no nwm, obowiązek mszalny nie wziął się chyba z kapelusza, a właśnie z tego, że kościoły miały problemy z frekwencją.
@niedoszly_andrzej: ale z drugiej storny spora część amerykańskiego protesntatyzmu była radyklane wręcz pacyfistyczna.