Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

iksem +4
Za 200k gotówki lepiej kupić:
1. Działkę budowlaną gdzieś pod Warszawą w celach inwestycyjnych i wziąć auto w leasing
2. Kupić auto za gotówkę i nie mieć działki
Skłaniam się do opcji nr 1.
#inwestycje #finanse
1. Działkę budowlaną gdzieś pod Warszawą w celach inwestycyjnych i wziąć auto w leasing
2. Kupić auto za gotówkę i nie mieć działki
Skłaniam się do opcji nr 1.
#inwestycje #finanse

Takie memy niby heszki heheszki, ale coraz więcej tego w internecie. Ludzie serio myślą, że zwierzęta są jak ludzie jeśli chodzi o psychikę w porównaniu z ludźmi 1:1. A tak przecież nie jest.
I żeby nie było, sam bardzo lubię zwierzęta, ale to w którą stronę teraz skręcamy z tym tematem to robi się trochę creepy
#zwierzeta #psy #koty #zycie #ludzie #relacje #zwiazki #milosc #psychologia
źródło: temp_file4231147905064510189
Pobierz@Milo900: to nie są ludzie
@Milo900: ale po co się zajmujesz ułomnymi umysłowo ludźmi?
@Milo900: to jest głębsze niż ci się wydaje, dlatego jest tak dużo niedorozwiniętych emocjonalnie dzieci. Bo ktoś je wychowywał jak zwierzęta czyli wcale
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Milo900: No właśnie jesteśmy. Jeśli wobec człowieka zastosujesz te same metody wychowawcze co wobec psa to zareaguje on tak samo (pozytywne wzmocnienie, przemoc fizyczna, ustalenie hierarchii w stadzie etc.).
Jesteśmy zwierzętami mimo całej nadbudowy kulturowej.
Ja znam tylko na przypadki w których psy mają lepszą warunki niż dzieci. Ale tu problem jest w rodzinach nie mających warunków a płodzących sie na potęgę. Nie zauważyłam sytuacji przedstawionej w obrazku wśród znajomych.
@Rustyyyy Ja myślę że to raczej smutne niż złe.
@PfefferWerfer: Fizycznie tak, ale intelektualnie już niestety jest przepaść pomiędzy ludźmi a zwierzętami. Może człowiek tak do roku intelektualnie dużo nie odbiega od zwierzęcia, ale później już jest strzał inteligencji krzywej logarytmicznej na korzyść człowieka gdzie takie
@Pabick: Ciebie to może śmieszy, a ja zabieram psy do weta częściej niż niektórzy swoje dzieci do lekarza ¯\(ツ)/¯
@Paczek_w_masle: Bym tego też nie porównywał, bo to trochę przykład z dupy. No ale napiszę że na tym właśnie polega różnica, że z dzieckiem masz komunikację werbalną a z psem behawioralną, od dziecka więcej informacji wyciągniesz i możesz zdecydować czy iść do lekarza czy nie, a z psem nie wiadomo co mu dolega i lecisz z byle pierdołą.
@Pabick: no nie taki z dupy, bo ja dbam o to, żeby mój pies miał wszystkie dobrowolne szczepienia na czas, a niektórych rodziców dopiero pod groźbą kary zaciągniesz.