Wpis z mikrobloga

Jestem ciekaw w którą stronę ludzkość pójdzie skoro już teraz wielu ludzi uważa że ich zwierzątka są ich DZIECMI, a sami nazywają się już rodzicami (nawet jak nie mają prawdziwego dziecka).

Takie memy niby heszki heheszki, ale coraz więcej tego w internecie. Ludzie serio myślą, że zwierzęta są jak ludzie jeśli chodzi o psychikę w porównaniu z ludźmi 1:1. A tak przecież nie jest.

I żeby nie było, sam bardzo lubię zwierzęta, ale to w którą stronę teraz skręcamy z tym tematem to robi się trochę creepy

#zwierzeta #psy #koty #zycie #ludzie #relacje #zwiazki #milosc #psychologia
Milo900 - Jestem ciekaw w którą stronę ludzkość pójdzie skoro już teraz wielu ludzi u...

źródło: temp_file4231147905064510189

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
W większości wypadków dziecku głównie się mówi czego nie może, co może i co ma robić. Jak psu.

@Morthgar: I w większości przypadków dziecko robi i tak po swojemu, a jak chcesz by robiło nie po swojemu to do tego dochodzi ciągłe darcie mordy.
  • Odpowiedz
Ja znam tylko na przypadki w których psy mają lepszą warunki niż dzieci.

@Zabojcza_Rozowa: Tylko, ze to wcale nie o to chodzi o warunki. Po prostu dziecko i pies nie maja w zasadzie ze soba nic wspolnego, poza faktem, ze "trzeba sie tym zająć".

Porównywanie dziecka do psa to jak porownywanie psa do rybek w akwarium.
  • Odpowiedz
@inspektor_erektor:

Change my mind

Ja miałem psa za młodu i teraz mam dziecko. Posiadanie psa a wychowywanie dziecka to jest kosmiczna różnica. Rodzicielstwo to jest dźwiganie krzyża w porównaniu z posiadaniem pieska. Pies się nażre z michy czegokolwiek mu nie dasz, resztę dnia będzie spędzał na lizaniu sobie jaj i spaniu a ty sobie siedzisz w smartfonie, zajmujesz się sobą. Jedyna odpowiedzialność to wyjsć z nim na krótki spacer, żeby się
  • Odpowiedz
@Milo900: Człowiek jest jedynym gatunkiem któremu doprowadzenie potomstwa do samodzielności zajmuje ponad 20 lat. W innych przypadkach jest to max rok. I kto tu jest #!$%@? xD
  • Odpowiedz
@Milo900: Wszystko przez facetów, bo zamiast dupczyć wychodzą z psami na wielogodzinne spacery...

STATYSTYKA:

ILOŚĆ DZIECI: w Polsce mieszkało blisko 7 mln dzieci w wieku 0–17 lat (Główny Urząd Statystyczny [GUS], 2022)

ILOŚĆ PSÓW: w Polsce prawie 8mln (2022)

MAMY #!$%@? więcej psów niż dzieci, szczególnie to widać po nowych osiedlach gdzie kobietki chodzą z psami na spacery a nie z wózkami.

Karma, akcesoria, weterynarz i wychodzi na miesiąc ponad 1000zł
  • Odpowiedz
@Mos_Wander: dokładnie, u mnie piesek od szczeniaka wychowuje się z moimi córkami od niemowlaków. Po 4 latach wychowywania psa i dzieci, mogę stwierdzić że psa nie można traktować jako kolejnego dziecka, to jest stworzenie którego opieka wygląda zupełnie inaczej, inaczej trzeba się komunikować, do tego psy mają w sumie zerowe potrzeby w przeciwieństwie do dzieci. Nie powinno się tego porównywać i pies nie jest czymś, czym można zastąpić posiadanie dzieci.
Pies
  • Odpowiedz
@Dentka7 ale kto je porównuje oprócz OPA? Jak żyje to takiego porównania nie słyszałam od nikogo, a w moim środowisku jest wiele bezdzietnych. Po prostu to kolejny wymyślony Chochoł dla gownoburzy. Szczęśliwi ludzie nie dają #!$%@? o takie rzeczy. Żyjcie i dajcie żyć innym.
  • Odpowiedz