Wpis z mikrobloga

@MIREK_FAJFUS: a co można odpisać? Koleś robi płaku płaku że jest biedny, pojechał na saksy, a teraz tyra za minimalną. Czuję rozgoryczenie że nie urodził się synem Kulczyka. Ale tak naprawdę niewielu jest takich synów, większość Polaków ma przesrwne na starcie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wzorowo wynegocjowałeś sam ze sobą swoją porażkę. Ze wszystkiego zrezygnowałeś zanim się podjąłeś. Weź coś zrób porządnie od początku do końca i zobacz efekt. Wtedy oceniaj.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ile godzin poświęciłeś na angielski od zakończenia szkoły?
Wiele osób zaczyna za granicą od agencji, trzeba przecierpieć pierwsze miesiące, odłożyć i szukać czegoś na własną rękę. Staranie samo w sobie ma niestety małą wartość jeśli jest źle ukierunkowane (albo nieukierunkowane wcale). Może zbyt szybko się poddajesz, nie zauważasz drobnych postępów i zaczynasz od nowa zamiast budować na tym co już osiągnąłeś (nawet jeśli to z perspektywy kogoś z "łatwym startem"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim spokojnie, nie Ty jeden jesteś w kiepskiej sytuacji finansowej, nie Ty jeden borykasz się z problemami... Najważniejsza jest zmiana pracy!

Jeśli uważasz, że pomoże w tym język, to zacznij się uczyć. Mogę napisać na swoim przykładzie, że najważniejsza jest systematyczność. Właśnie mija mi 15 miesiąc nauki. Moja nauka to ciągle ćwiczenia i powtarzanie tego, co już powinnam umieć, bo walkowalam 3x, ale jednak nie pamiętam (ʘʘ) Trudno,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: istnieje coś takiego jak wyuczona bezradność , trochę niestety od tego wpisu tak pachnie , ja też miałam ciężkie życie rodzinne , nie miałam bananowej rodziny a jakoś sobie radzę
Trzeba do wszystkiego dojść małymi krokami po malu się posuwając , nikt nie zaczął od zarabiania milionów i nie wiedział wszystkiego od początku
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Na szczęście masz dostęp do neta z tego co widzę.

A mogę powiedzieć, że od lat 90-tych to w Internecie pojawiła się masa wiedzy: już nawet czytać nie trzeba dużo, bo pełno kursów, i to często darmowych, jest w formie wideo: IT, marketing, grafika, języki i setki innych dziedzin. XXI wiek to niesamowity boost do nauki czego tylko zechcesz, możliwość wyjazdu do dowolnego kraju UE i pracy tam bez
  • Odpowiedz