Aktywne Wpisy

MiszczJoda +846
Mirabelki i Mireczki, wypijmy za tych, którzy już z nami nie śmieszkują (╯︵╰,)
Dzisiaj mija 10 lat od pamiętnej akcji gdy leżący w izolatce na oddziale transplantologii @gnida84 poprosił na Mirko o kartę SIM z dostawą do szpitala.
Na pomoc ruszyli @QBA__ i @KredaFreda, którzy jechali na wykop party do Poznania i akurat mieli przesiadkę w #katowice i jednonogi ja na półrocznej
Dzisiaj mija 10 lat od pamiętnej akcji gdy leżący w izolatce na oddziale transplantologii @gnida84 poprosił na Mirko o kartę SIM z dostawą do szpitala.
Na pomoc ruszyli @QBA__ i @KredaFreda, którzy jechali na wykop party do Poznania i akurat mieli przesiadkę w #katowice i jednonogi ja na półrocznej
źródło: 1000085604
Pobierz
konradpra +34

Czyli jak to będzie liczone?
Jeżeli w czerwcu załapie się na te warunki, ze kredyt przekroczył 30% dochodu to potem przy składaniu na lipiec jak liczyć ten miesiąc w którym były wakacje kredytowe? To przecież zaburzy wynik tak, że z tych 4 miesięcy będzie można maksymalnie 2 razy skorzystać bo trzeba będzie odczekać 3 miesiące aby wynik z miesiąca wakacyjnego nie zaburzał całości.
Przykład: mam kredyt 3500zł, zarabiam 9500zł czyli kredyt to 36% mojego uposażenia - lapie się.
Jednak jak w czerwcu rata wyniesie 0zł to wynik spada do ok. 25% i wtedy się już nie łapie na kolejne 3 miesiące.
Dodatkowo czy były jakieś zapisy dotyczące eliminacji w razie skracania kredytu? Nadpłacałam aktywnie kredyt i skracałam kredyt przez co rata nadal jest maksymalna.
#nieruchomosci #wakacjekredytowe #kredythipoteczny #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Zaznaczam, że aby ostatecznie odpowiedzieć na to pytanie należy zaczekać do zakończenia prac legislacyjnych i pojawienia się interpretacji.