Aktywne Wpisy
Miskuzi +2
Szybkie pytanie, szybsza odpowiedz.
Gdzie sciagacie filmy?
wszedlm po namowie wykopu na thepiratebuy.... jak za gowniarza 20 lat temu, ale tam nic nie ma
mozecie mi polecic ze 3 dobre strony?
nie bede placic 30 za wypozyczenie filmu
dzieki ;)
Gdzie sciagacie filmy?
wszedlm po namowie wykopu na thepiratebuy.... jak za gowniarza 20 lat temu, ale tam nic nie ma
mozecie mi polecic ze 3 dobre strony?
nie bede placic 30 za wypozyczenie filmu
dzieki ;)

vartan +99
Pewnie było, ale... Ostatnio nie jestem za dnia na wykopie, więc wrzucę...
#konfederacja #bekazkonfederacji #mentzen #bosak #heheszki
#konfederacja #bekazkonfederacji #mentzen #bosak #heheszki
źródło: 1000001693
Pobierz

źródło: 1000005368
PobierzTymczasem w Polsce gdy zarabiasz 50,000$ to auto klasy premium po prostu ci się należy i masę ludzi przy takich zarobkach kupuje auta po 300, 400, 500 tysięcy i nie widzą w tym nic złego
@hub_bub: ja tam sobie nie wyobrazam kupic samochodu za polowe rocznych zarobkow, ale fakt, znam ludzi co kupuja za 5 krotnosc
@MgrMarecki każdy dokonuje swoich własnych wyborów, ale takie kupowanie samochodu za kwotę powyżej rocznych zarobków to pułapka konsumpcjonizmu.
Powiem tak: mam sześcioletnie auto, kupowałem jak miało niecałe 2 lata - kosztowało mnie powyżej rocznych zarobków (w tamtym czasie) i co, rozumiem, że źle zrobiłem? A według mnie dobrze - auto mnie kosztuje prawie, że nic, napraw żadnych
Bardziej chodzi o ludzi którzy mieszkają w najmowanym mieszkaniu, biorą auto w leasing, telefon w abonamencie i przy zarobkach rzędu 10-20k nie odkładają nic.
Zresztą nie o to mi chodziło w moim pierwszym wpisie. Posłuchaj sobie doradcę finansowego Dave Ramsey w stanach jak w podcaście osobom o zarobkach na