Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +147

troglodyta_erudyta +141
Pora na kolację, daj mie śwagier z metr podwawelskiej.
#jedzzwykopem
#jedzzwykopem
źródło: temp_file3138547709909230390
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file3138547709909230390
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 1000005368
PobierzTymczasem w Polsce gdy zarabiasz 50,000$ to auto klasy premium po prostu ci się należy i masę ludzi przy takich zarobkach kupuje auta po 300, 400, 500 tysięcy i nie widzą w tym nic złego
@hub_bub: ja tam sobie nie wyobrazam kupic samochodu za polowe rocznych zarobkow, ale fakt, znam ludzi co kupuja za 5 krotnosc
@MgrMarecki każdy dokonuje swoich własnych wyborów, ale takie kupowanie samochodu za kwotę powyżej rocznych zarobków to pułapka konsumpcjonizmu.
Powiem tak: mam sześcioletnie auto, kupowałem jak miało niecałe 2 lata - kosztowało mnie powyżej rocznych zarobków (w tamtym czasie) i co, rozumiem, że źle zrobiłem? A według mnie dobrze - auto mnie kosztuje prawie, że nic, napraw żadnych
Bardziej chodzi o ludzi którzy mieszkają w najmowanym mieszkaniu, biorą auto w leasing, telefon w abonamencie i przy zarobkach rzędu 10-20k nie odkładają nic.
Zresztą nie o to mi chodziło w moim pierwszym wpisie. Posłuchaj sobie doradcę finansowego Dave Ramsey w stanach jak w podcaście osobom o zarobkach na