Wpis z mikrobloga

@DoubleFace: Ja 4 GB kupiłem za około 130 pln, więc pewnie i 2 GB dostaniesz za niecałe 60 pln. Na 2 GB win 8 chodzi na luzie. Tylko przeglądarki czasami przycinają. Ogólnie na upartego, za 150 złotych możesz zrobić modernizację starego komputera tak, ze wszystko będzie śmigać.
  • Odpowiedz
@Incognix: Próbowałem elementary os, zmulał niemiłosiernie. Mint z xdfc zrobił niezłe wrażenie, ale na dłuższą metę nie sprawdził się. Spróbuję odpalić 8.1. Podobno działa szybciej od 7.
  • Odpowiedz
@Incognix: Ok, to nie znaczy, że na 1GB bedzie działał fatalnie - nasz informatyk twierdzi, że win 8 jest tak dobrze zoptymalizowany, że spokojnie można go instalować na starszych maszynach jeżeli tylko sterowniki są.
  • Odpowiedz
@mlnrz: Tylko, że obecnie system windows jest tak zaprojektowany, że rezerwuje trochę pamięci do adresacji rejestrów, w których zapisane są adresy strumieniowania danych (nie wiem czy dobrze to nazywam, bo ze 2 lata temu o tym czytałem). Jak wejdziesz w właściwości komputera to masz tam podane wartości ile masz ram, a ile jest jej dostępnej. Tej wartości której brakuje, czyli ta "niedostępna", to jest ta pamięć która jest zarezerwowana do
I.....x - @mlnrz: Tylko, że obecnie system windows jest tak zaprojektowany, że rezerw...

źródło: comment_CEhW46zzwaY0WDjlYNUwl7YKAH9T8Dh0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz