Aktywne Wpisy
skeeto666 +886

WielkiNos +418
Małgorzata Rozenek ma poprowadzić nowy program tvn "bez kompleksów". Będzie mówić ludziom jak akceptować siebie i swoje niedoskonałości takimi jakie są. Instruować ich jak żyć ze swoimi wadami i niedociągnięciami.
#tvn #p0lka #rozenek #rozowepaski #looksmaxing
#tvn #p0lka #rozenek #rozowepaski #looksmaxing
źródło: temp_file45386887574066270
Pobierz

Albo dodam;
- Zawsze skupiaj się na wadach dzieciaka i non stop porównuj go z zaletami innych. Niech wie na czym się skupić.
- Bachor ma swoje zdanie? Wybij mu to z głowy, dosłownie.
Z czasem możesz po prostu go zamykać, żeby ochłonął. W ogóle to powinien cię po stopach całować, bo przecież tobie zawdzięcza życie i jest twoją własnością.
Komentarz usunięty przez autora
Założę się, że rodzice mówili wam też, żebyście za długo nie siedzieli przed komputerem, a jakoś udało wam się zignorować tę radę.
- rozmawianie z dzieckiem jak z kolegą/koleżanką i obarczenie problemami, zwierzanie się
- nastawianie negatywnie do drugiego rodzica
- wiara katolicka, poczucie winy od najmlodszych lat, bo Jezus umarł za twoje grzechy; zabieranie dziecka na drogę krzyżówą, patrzenie na jezusa na krzyżu (wszędzie wisi). Gore ora łeb ostro
- nauka nieokazywania emocji (‘czego ryczysz?’)
- ciche dni
Wszystko u ciebie ok po takim dzieciństwie? Trzymasz się? Jak sobie radzisz w codziennym życiu po takich traumach?
Nie czuj że szydzę, jestem po prostu ciekawa bo niesamowicie przykro się to czyta :'(
Komentarz usunięty przez moderatora
Te najostrzejsze przypadki wylądowały na wykopie, wątpię żeby większość miała takie rzeczy w domu.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
nabawiłem się fobii społecznej i depresji tak gdzieś od liceum o ile nie wcześniej. do tego mam cechy zaburzeń osobowości mieszanych stwierdzonych przez psychologa.
znajomych zero, bo kontakty zerwałem z powodu wstydu...
kontaktów z płcią przeciwną też brak.