Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +170
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mirko_anonim +11
✨️ Dlaczego nie mamy dzieci? Refleksje 39-latka Ⓘ
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny

źródło: temp_file390426597095765042
Pobierz@Notabene: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_serfdom#Decline
Dlatego te pokolenia dzisiaj najbardziej krzyczą jakby to one j----y(robily), jakby byly młodsze. A to dlaczego nie robiły jak byly młodsze heee?
Oczywiście były pojedyncze jednostki, które coś osiagnely i skumulowały jakiś majątek pomimo trudnych czasów.
Wystarczy jakas działka, kawałek pola, małe mieszkanko a to już jest wielki plus.
Wojna to odległy relikt
@sebster1987 Rodzice dziedzicza. A ty gowniarzu odziedziczysz tylko dlugi jak rodzice na starosc sprzedadza wszystko i wyjada se na Teneryfe.
@mati1990: i co powiedziałeś dzieciakowi jak ci zadał to pytanie?
@T0pi5: no jeśli w 90 dorobili sięna źle przeprowadzonej prywatyzacji, to faktycznie można mówić o "zaradności" czyli chciwości i pazerności. Normlani ludzie sienie podorabiali milionów
No u mnie np. to przez obie wojny światowe, komunizm i przesiedlenia.
@bobryikaczki: i co dalej prababcia zrobila? zalozyla nowa rodzine z jakims bogolem?