Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: podobno agressive cut czyli sciecie kalorii wlasnie powiedzmy o 1000 przy niezmienionej podazy bialka tzn okolo 2g/kg masy ciala dziala, ale krotkoterminowo. Gdzies czytalem, ale nie zaglebialem sie w temat ani nie testowalem. Wydaje mi sie ze ma to sens na 2/3 tygodnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę wręcz odwrotnie, jeżeli już jesteś na takim poziomie zaawansowania (początkującym), ze umiesz wypracować i dowieźć deficyt w swojej diecie to powinieneś eksperymentować z treningiem i objętościami, adaptacja do nich pod określonym deficytem i plynnie manipulować kaloriami i objętością tygodniowego treningu

Celem redukcji jest utrzymanie mięśni, a nie zdobienie sobie krzywdy

Deficyt zawsze musi być uzupełniony z tłuszczu który posiadasz na ciele, a jak metabolizm jest upośledzony brakiem ćwiczeń
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Ciekawe jak potem odbudujesz te spalone organy wewnętrzne bo przy takim cięciu organizm zacznie palić wszystko od mięśni po organy, mięśnie obciążysz i się odbudują, a ciekawe jak obciążysz organy żeby się odbudowały...

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@programista15cm: ale to tak nie działa. Ile efektywnej pracy i na jakiej intensywności masz przy treningu siłowym? Niewiele... Natomiast wszystkie wyliczenia z kalkulatorów i zegarków są tylko szacunkowe za to bardzo niedokładne
  • Odpowiedz
@Saprofit: pracy masz dokladnie tyle ile jej wykonasz, fizyki nie oszukasz. Dane biore z aplikacji gdzie masz predefioniowane cwiczenia i przeciez to sie latwo da okreslic ile pracy trzeba wykonac zeby na lawce podniec na dana wysokosc dany ciezar, wychodzi praca w Watach i zeby ja wykonac trzeba zuzyzc odpowiednia ilosc kalorii.

700 w 1.5h to normalny wynik
  • Odpowiedz
@programista15cm: jest w tym dużo racji, ale nie można pominąć tego, że organizm nie jest prostą maszyną w fizycznym rozumieniu. Nawet jak ma określoną sprawność, to też trzeba to wziąć pod uwagę (a przy okazji mnóstwo innych zmiennych fizycznych i biologicznych), więc podstawienie do prostego wzoru średnio się sprawdzi. Podaj co to za appka, to się trochę zainteresuję tematem.
  • Odpowiedz