Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moim zdaniem powinno się stosować największy mozliwy deficyt kaloryczny czyli 1000 kalorii mniej zamiast 500, bo chodzenie na siłownię podczas redukcji to trochę marnowanie czasu bo żadnych mięśni nie robisz i tak więc po co to przedłużać. A gdzieś badania robili ze wychodzi na to samo na końcu i tak.
#mirkokoksy #silownia #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

zgadzasz się?

• tak 35.2% (31)
  • nie 64.8% (57)

Oddanych głosów: 88

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@programista15cm:

mogę Ci rozpiskę podesłać, robię koło 10 ćwiczeń po 3-5 serii

I na pewno nie palisz przy tym 700 kcal, uwierz mi. Realnie to bliżej ~350 na godzinę intensywnego treningu siłowego. Wszelkie tabelki z apek są tyle warte co tabelki dla odchudzających się Grażynek
  • Odpowiedz
@programista15cm: Wpisz sobie w ten kalkulator - 1.5h treningu dla 80kg byka to jakies 378kcal
https://www.omnicalculator.com/sports/calories-burned-weight-lifting
Jest tam z boku jakies zrodla - jak dobre - nie wiem bo az tak mnie temat nie interesuje, natomiast wartosc 700kcal wydaje sie absolutnie nierealna, tym bardziej ze dla grania w pilke czy plywania podaje sie w tabelach mniej wiecej takie wartosci. A wysilek na silowni jest duzo mniejszy niz przy tych sportach.
  • Odpowiedz
ale co to w ogóle jest za jednostka kcal/h ? Przy plywaniu jednorodnym tempem to ma sens, ale jedna osoba w godzinę ba siłowni wykona jedna pracę a druga inna. Ilość serii x waga ciężaru x długość ruch

@programista15cm: jestes programista, naprawde trzeba ci tlumaczyc czym jest srednia i jak takie dane sie szacuje?

Dane biore z aplikacji gdzie masz predefioniowane cwiczenia i przeciez to sie latwo da okreslic ile pracy trzeba wykonac zeby na lawce podniec na dana wysokosc dany
  • Odpowiedz