Aktywne Wpisy
rayan99 +121
Nie wiem kim jest ten gość ale pisze całkiem sensownie #budda
#programowanie #csharp #java #javascript #programista15k #pracait #kryzysit #dotnet
Mam nieprzyjemność prowadzenia rekrutacji na stanowisko .NET developera i czasami fullstacka z .NET i Reactem. Rekrutujemy głównie midów i seniorów. Większość CV, które przechodzą screening, to osoby z 5-8 latami doświadczenia, czasami trafia się ktoś z 3 latami. Powiem Wam, że ogólny poziom programistów to jakiś dramat. Przychodzą do na seniorzy którym wydaje się, że weźmiemy ich z samej zajebistości i 8 lat w CV.
Oczywiście, poza doświadczeniem, które kandydat ma na papierze (a jak wiadomo, na papierze każdy chce wypaść dobrze), robimy szybką weryfikację techniczną, by sprawdzić, czy dana osoba wie, o czym mówi i czy da się z nią pracować bez tłumaczenia podstaw. Reszta jest do nauczenia i wdrożenia. Prowadzę więc prosty screening techniczny, który zwykle trwa ok. godziny. Pytania na mida i seniora są bardzo podobne. Część pytań pochodzi z top 50 interview questions, do tego kilka bardziej zaawansowanych, których nie da się znaleźć na pierwszej stronie Google, oraz jeden lub dwa fragmenty kodu (5-10 linijek z obszernym objaśnieniem), z którymi kandydat musi się zapoznać i wskazać najczęściej błąd logiczny lub prosty problem wydajnościowy. Przy rekrutacjach na fullstacka nie mam czasu wchodzić w szczegóły i maglować jednego tematu, więc wszystko jest dość powierzchowne. Spróbujcie kogoś odpytać z .NET, reacta i SQL i czasami też NoSql w 1h.
No
Mam nieprzyjemność prowadzenia rekrutacji na stanowisko .NET developera i czasami fullstacka z .NET i Reactem. Rekrutujemy głównie midów i seniorów. Większość CV, które przechodzą screening, to osoby z 5-8 latami doświadczenia, czasami trafia się ktoś z 3 latami. Powiem Wam, że ogólny poziom programistów to jakiś dramat. Przychodzą do na seniorzy którym wydaje się, że weźmiemy ich z samej zajebistości i 8 lat w CV.
Oczywiście, poza doświadczeniem, które kandydat ma na papierze (a jak wiadomo, na papierze każdy chce wypaść dobrze), robimy szybką weryfikację techniczną, by sprawdzić, czy dana osoba wie, o czym mówi i czy da się z nią pracować bez tłumaczenia podstaw. Reszta jest do nauczenia i wdrożenia. Prowadzę więc prosty screening techniczny, który zwykle trwa ok. godziny. Pytania na mida i seniora są bardzo podobne. Część pytań pochodzi z top 50 interview questions, do tego kilka bardziej zaawansowanych, których nie da się znaleźć na pierwszej stronie Google, oraz jeden lub dwa fragmenty kodu (5-10 linijek z obszernym objaśnieniem), z którymi kandydat musi się zapoznać i wskazać najczęściej błąd logiczny lub prosty problem wydajnościowy. Przy rekrutacjach na fullstacka nie mam czasu wchodzić w szczegóły i maglować jednego tematu, więc wszystko jest dość powierzchowne. Spróbujcie kogoś odpytać z .NET, reacta i SQL i czasami też NoSql w 1h.
No
nienawidzę mojej byłej, nie dlatego że się rozstaliśmy, tylko przez to co było później. Prawie 1.5 roku robiła mi nadzieje i trzymała blisko, wspólne wyjazdy, wyjścia, by ostatecznie z dnia na dzień urwać kontakt, ponieważ "zaczęła się z kimś spotykać". To było jakoś w listopadzie 2023 i od tamtej pory, ciężko mi się zebrać, nie potrafię. Moje myśli non stop są ukierunkowane na to co robi, z kim, czy kogoś ma, czy jest lepszy lub przetwarzam to co się stało by utrwalić, to jak bardzo jej nienawidzę. Ogarnia mnie poczucie niesprawiedliwości, że ktoś kto mnie tak zniszczył psychicznie, oszukał jest przeszczęśliwy na swoich stories, a ja tkwię w samotności, nie wiedząc jak mogę wyjść z tego gówna. Mam kilku znajomych, głównie zajętych, wiecie jak jest, reszta w innych miastach. Brakuje mi kogoś z kim mógłbym sobie wyjść na miasto, na spacer by robić jakieś rzeczy. Nie potrafię się skupić na sobie, tylko żyję życiem osoby, która uczyniła z mojego życia, emocjonalne piekło. Nawet gdyby mi się udało kogoś poznać, np. na #tinder to nie wiem czy byłbym w stanie jej zaufać przez to co się stało. Życie jest niesprawiedliwe, ja jestem cieniem dawnego siebie.
#zalesie #przegrywpo30tce #tfwnogf #zwiazki #samotnosc
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no zrobiła z ciebie orbitera, można zamykać
wyrolowała ciebie nieźle
@mirko_anonim: dlatego nie miej żadnych "przyjaciółek" wypad to wypad bracie
@mirko_anonim: małpa nie puści gałęzi póki..
@mirko_anonim: skasuj wszystko z nią związane albo chociaż odizoluj jakoś żeby nie wracać do tego - idź na jakieś imprezy studenckie itd. jak będą teraz wiosną i latem
─────────────────────
─────────────────────
─────────────────────
To ci minie, i kiedyś będzie tak, że nic nie będziesz do niej czuł. Jak się rozstanie z tym kolesiem to może jeszcze do ciebie napisze, a wtedy ty jej powiesz,że nie chcesz mieć z nią do czynienia. Nigdy nie wiadomo. Nie czujesz tego teraz ale dobrze się
@mirko_anonim: tinder
Dzięki za te