Aktywne Wpisy
kuba181797 +29
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
pastibox +191
Przez ostatnie 12 miesięcy ubyło -156k Polaków
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
#wroclaw #budujzwykopem
@SzamanMateusz: codzienne dojazdy do centrum i budowa domu na zadupiu. Brzmi jak przepis na brak życia. Polecam kupno mieszkania w mieście lub zmianę pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mówię już o tym że sens ma tylko jak masz sensowny dojazd do stacji kolejowej. Jak planujesz bomble to polecam ćwiczenie z punktu 1 powtórzyć z dojazdem do szkoły.
Poza tym tam teraz też jest dom na
@SzamanMateusz: tylko takie ze stacją PKP. W innym przypadku spędzisz resztę życia w samochodzie.
@Nadia_: dołóż OPowi z miliona i zacznie szukać domu na Różance xD
@SzamanMateusz: ja mam mieszkanie we Wrocławiu przy samym polu, które ma być kiedyś tym mitycznym zielonym klinem. Żyje się tu jak na wsi. Sarny, dziki, stare baby sądzące kwiaty przed domem. Cały wiejski folklor, a do biedronki 500 metrów, szkoła jeszcze bliżej.
@Ogau: tylko OP musi dojeżdżać codziennie do pracy do Wrocka tak jak i jego partnerka.
@SzamanMateusz: jak widać inni mnie już ubiegli w komentarzach. Decyzja należy do Ciebie, ja bym się jednak mocno zastanowił czy chcę swoje życie spędzać w samochodzie. Jedną z opcji jest wspomniany pociąg, pytanie na ile to jest realne w Twoim wypadku. Ty decydujesz, Ty wybierasz, najpierw jednak sprawdź do co Ci napisali inni.
Wszyscy stoją w korkach bo muszą dojechać i bombelki zawieźć. Autobusy jeżdżą jak chcą. Poczytaj sobie lokalne grupy na fb, zwłaszcza o problemach z prądem i woda.