Wpis z mikrobloga

@arinkao: Ta skórka łatwo schodzi i bakłażan jest miękki, czy trzeba się męczyć? Jak kiedyś piekłem kawałki kurczaka z warzywami, to zamiast cukinii kupiłem bakłażana. Obrałem go ze skóry, pokroiłem i dorzuciłem, ale po wyjęciu z piekarnika był twardy, mimo że inne warzywa normalnie się zrobiły.
  • 2
Ta skórka łatwo schodzi i bakłażan jest miękki, czy trzeba się męczyć? Jak kiedyś piekłem kawałki kurczaka z warzywami, to zamiast cukinii kupiłem bakłażana. Obrałem go ze skóry, pokroiłem i dorzuciłem, ale po wyjęciu z piekarnika był twardy, mimo że inne warzywa normalnie się zrobiły.


@Wykopaliskasz: Jak dobrze upieczesz to schodzi łatwo i jest bardzo miękka. Przekrojony na pół i zrobione nacięcia w kostke. Warto posolić go wcześniej a potem wypłukać,