Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dobra dobra, jak juz dotarłem do momentu, że jestem świadomy bycia nieszcześliwym ze samym sobą i nikt tego za mnie nie naprawi (nie cytuj, bo nie chce zebyś mi podawał/a gotowe rozwiazanie), a jestem w związku z którego nie chce rezygnować, bo to złota kobieta i zrobie dla niej wszystko, to jak naprawić "siebie", żeby być ze sobą szcześliwy? Jestem na terapii od dłuższego czasu i sporo rzeczy sobie uświadomiłem, ale czuje, że utknałem w miejscu bo nie wiem co powinienem zmienić w życiu, aby poprawić swoje szczeście. Co do tego wyżej, chciałem sie zapytać osób po terapi, co było takim waszym kamieniem milowym w terapi po którym zrozumieliście/zauważyliście, co trzeba zmienić/poprawić?

#depresja #terapia #psychologia #psychoterapia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim są ogólnie dwa główne nurty podniesienia poczucia szczęścia - aktywne robienie rzeczy, które Ci sprawiają przyjemność albo usuwanie/minimalizowanie czynności, które Cię nieszczęśliwiaja.

Co mam na myśli - nie lubisz zmywać naczyń, to kup zmywarkę, nie chcesz marnować soboty na sprzątanie, zmuś się do posprzątania po południu po troszkę w tygodniu, nie lubisz gotować, przyszykuj sobie obiady w jeden dzień na cały tydzień, nie chcesz chodzić po sklepach, zamów zakupy z
  • Odpowiedz