Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema! Od 2 kwietnia planuję zacząć moją pierwszą w życiu redukcję, macie jakieś tipy jak nie stracić głupio zbyt dużo zdobytego mięśnia z masowania? Wiem, że trzeba dalej utrzymywać białko i ćwiczyć na więcej powtórzeń, ale czy to prawda np. Że powinno się unikać cardio? Nie mogę się doczekać jak zobaczę swoj 6pak pierwszy raz w życiu. Dzięki.
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Unikać kompletnie to raczej nie, ale na pewno nie przeginać i nie psuć treningu siłowego oraz regeneracji cardio. Zrobisz cardio przed treningiem - słabo, bo teraz masz słabszy trening. Zrobisz zbyt intensywne w czasie regeneracji? Twoja regeneracja i tak już jest słabsza z powodu diety a Ty jeszcze ją wydłużasz. Intensywne cardio będzie kataboliczne, dorzuć do tego deficyt i masz "double trouble". Żeby ochronić mięśnie rób więcej lekkiego cardio.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Normalnie ćwiczyć i redukować i mieć w dupie. Coś tam minimalnie ci ubędzie, ale realnie nie masz na to praktycznie wpływu, a żeby katabolizm wywołać to byś się musiał głodzić. Mit, że spalisz sobie mięśnie na redukcji to knury propagują co myślą że jak im woda zeszła i nabicie glikogenem to im się mięśnie pospalały. Trzymaj białko, ćwicz jak ćwiczyłeś i będzie git
  • Odpowiedz