Wpis z mikrobloga

@r3solver @GeDox
1. GPT-4 (wersja premium a nie żaden Bing). Będę powtarzał do znudzenia, ale GPT-4 jest zwyczajnie niezastąpiony, jeśli chodzi o naukę nowej technologii, szczególnie deep learning. Moduły ML w Pythonie są w większości na tyle krótkie, że można je załadować do GPT w całości. Możliwości są więc nieograniczone: wyjaśnienie działania, code review, wyszukanie błędów, sugestie w doborze modeli itp.
2. Poszukajcie książek w katalogu O'Reilly, np. mnie swego
  • Odpowiedz
@wafel93: Jest, oczywiście, niedawno wyszła wersja 3.0, napisana od nowa. Wydaje się, że Keras wypadł z łask po integracji z Tensor Flow. Niezbyt udany upgrade TF niemal zatopił oba rozwiązania.
  • Odpowiedz
2. Poszukajcie książek w katalogu O'Reilly, np. mnie swego czasu bardzo pomogła ta książka. Pamiętajmy, że obecnie króluje Pytorch.

@pa6lo: uczenie się z ksiązek w IT xDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@r3solver: Robiłem sporo kursów i aby wejść od 0 poleciłbym jednak coś płatnego z dobrą strukturą. Da się wejść w temat akademicko oraz mniej akademicko ucząc się na przykładach. Jeśli masz więcej czasu to polecam zbudować sobie właśnie dobre podstawy, można znaleźć wiele kursów ze Stanforda czy MIT, tutaj masz też fajny kurs z mojej uczelni: https://niessner.github.io/I2DL/ Sugeruję również skupić się na PyTorchu - mało kto korzysta z TFa tak
  • Odpowiedz