Wpis z mikrobloga

Mnie zastanawia jedno, co ma wspólnego niedźwiedź polarny z zakopanym? Rozumiem gdyby się przebrał za coś z czego słynie zakopane, jakiegoś chciwego górala czu coś, ale niedźwiedź polarny?

@MateMizu:
A co ma Tyranozaur (łać. Tyrannosaurus rex) wspólnego z Zakopanem?
Adaslaw - >Mnie zastanawia jedno, co ma wspólnego niedźwiedź polarny z zakopanym? Roz...

źródło: pamiatka_z_zakopca

Pobierz
  • Odpowiedz
@Adaslaw: Bo ten tyranozaur jest z uranu wykopanego w naszych polskich górach, a Zakopane to też nasze polskie góry.

Poza tym zanim nasze góry się wygórzyły to może chodził po nich taki. A taki niedźwiedź polarny? No żyje w polarni jak sama nazwa wskazuje. Nawet gór nie ma tam gdzie żyje.
  • Odpowiedz
@MateMizu: jest jeszcze bardzo rzadki niedziwiedż biały z Kanady, niedzwiedż duch, żyje na wyspach strefy umiarkowanej Kolumbii Brytyjskiej, i to nie jest albinos niedziwiedzia tylko biała odmiana północnoamerykańskiego baribala, zwana także niedźwiedziem Kermode, białe futro jest mniej widzoczne dla łososi płynących na tarło
k.....s - @MateMizu: jest jeszcze bardzo rzadki niedziwiedż biały z Kanady, niedzwied...

źródło: image_2024-03-03_141848625

Pobierz
  • Odpowiedz
@MateMizu:

Mnie zastanawia jedno, co ma wspólnego niedźwiedź polarny z zakopanym? Rozumiem gdyby się przebrał za coś z czego słynie zakopane, jakiegoś chciwego górala czu coś, ale niedźwiedź polarny?

np. za śmierdzącego brudnym kutasem łoscypka, hej!
  • Odpowiedz