Wpis z mikrobloga

@skolland: no masz rację, ale trafiają się osoby co lubią przeskakiwać z projektu na projekt, co raz coś nowego, albo praca dla kilku firm jednocześnie, a są firmy gdzie wychodzi się z założenia jak coś działaj to nie ruszaj itp. Także mówię wam poważnie, przesadna ambitność to czasami minus.
Przykładowo miałem koleżankę co robiła co ma zrobić w 4h, a potem pisała po ludziach czy trzeba im pomóc i n----------a
  • Odpowiedz
@skolland: no to jak jesteś w stanie to ładnie pracodawcy opisać to spoko. Ja zamiast określenia "lubię się rozwijać" wolę powiedzieć "lubię dowiadywać/odkrywać nowe rzeczy", brzmi to lepiej moim zdaniem.
  • Odpowiedz
A co do bycia zbyt ambitnym, to skoro firma się boi ambitnych pracowników, to po co istnieje?

Dla stagnacji?

@skolland: a jeżeli wszystkim w tej firmie odpowiada taka stabilizacja? Nie dla każdej firmy celem jest ciągły rozwój i wzrost, niczym wielkie korpo, które musi z roku na rok zwiększać cele
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer to wtedy nie mówi tego co ja powiedziałem. Boże jakie wy macie problemy. Ja mówię że swojej perspektywy i to dla mnie najlepsza odpowiedź. Sam prowadzę rekrutację jako osoba techniczna i taką odpowiedź też bym chciał usłyszeć dla kandydata do mojego teamu
  • Odpowiedz
nie zadziała, bo powiedzą że firma się rozszerza i to nowy wakat, a nie że ktoś się zwolnił.

@4mmc-enjoyer: to ja wtedy powiem, że nie odszedłem ze starej firmy, tylko mnie w------i..makało i po makale ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz