Aktywne Wpisy

Arbuzlele +788
KorpoRozowa +2
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.0% (325)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 33.0% (160)

#programista15k
źródło: lastjob
Pobierz@4mmc-enjoyer: No i bardzo dobrze, gdzie minusy? xd
Poprzednia firma maleje, więc redukują zespoły.
@4mmc-enjoyer: To wtedy mówisz, że rozwój to nie wszystko, bo ważna jest stabilizacja. Bez tego to trafisz do p---------a, gdzie co miesiąc/dwa dostaniesz inny projekt i po roku będziesz miał kisiel z mózgu.
Człowiek nie dywan żeby się ciągle rozwijać- musi być też czas na przyswojenie i uporządkowanie wiedzy, a nie jazda jazda z dokumentacją i koniec.
Są technologie gdzie choćbyś się zesrał to nie nadążysz nad postępem. Za taki rozwój to ja dziękuję, gdzie po
Mam dość swojej obecnej firmy, gdzie lecę na automacie, bo poogarniałem sobie tematy automatyzacji, rutyny etc.
Jestem marketingowcem, poprawiłem w zeszłym roku o 70% zyski firmy, w której pracuję.
Niby super, tylko firma działa w 1 branży i jest już nuda.
Gdybym na kartce a4 rozpisał, co trzeba tam robić, to i sprzątaczka by takie
@4mmc-enjoyer: no ja też tak odpowiedziałem i też mnie tak maglowali i odpowiadając szczerze dostałem pracę ¯\(ツ)/¯. Nawet po czasie wracamy do tej rozmowy o pracę i jest to argument za dalszym rozwojem
Za samą szczerość mieli u mnie dużego plusa.