Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +5
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

mirkiikrim +10
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: mmpl
Pobierz@G06DbT: czeka na spadki. Tak samo jak w 2018 mi pisał że jestem idiotą biorąc kredyt i stawiajac dom za 500k.
Teraz miedzy nami jest taka roznica ze mam dom i pozostało mi do spłaty 100k kredytu a mickPL dalej czeka na spadki ceny.
No ale za trudna dla niektórych wykopków, którzy myślą, że ludzie
@Leniek: swoją drogą pięknie p------e czasy. Oszczędzacze to frajerzy, a kredyciarze to ci zdolni.
W latach '90. przyznanie sie do kredytu oznaczalo niemal ostracyzm społeczny, jako niesamodzielność i niegospodarność xD
Każdy tu zarabia minimum 15k zaraz po studiach, ale za to żebra o darmowy restream gali za 30 złotych, z kolei nie ma problemu z zakredytowaniem się na kilkadziesiąt lat w zamian za klitę na obrzeżach miasta, która powinna być o połowę tańsza.
@dafto: Skutek braku edukacji albo nadmiaru edukacji rodem z ZSRR, ludzie w latach 90 żyli jeszcze mentalnie w komunie i nie widzieli różnicy pomiędzy hipoteką a chwilówką wziętą u ruskiej mafii.
Hipoteke zawsze oplacalo sie brac nawet w dawnych czasach a teraz przy ujemnych realnych stopach to już w ogóle darmowe pieniądze i to nawet jakby nie było programów
@koko_jumbo_i_do_przodu: raczej żyli wartościami, że do majątku dochodzi się ciężką pracą, a jeszcze było to podsycone ustawą Wilczka. Kreacja pieniądza to zło i żaden powód do zachwytu, że mamy taki run kredytowy. To tylko podkręca ceny i wiąże większe homonto posiadaczowi kredytu. Jeszcze trochę i będzie jak w USA, gdzie potrafią odmówić płacenia debetówką, bo prawdziwą siłę mają tylko karty kredytowe.
@OrcSpearmiarz: Wiele osób rozumie, że to patologia, ale co ma robić? Czekać do usranej śmierci i wynajmować, by wykopek mu nie powiedział KURŁAA TO NIE JEST TYLE WARTE, ROZUMISZ!? xD Warte jest tyle, ile ktoś jest w stanie zapłacić, bo chce zaspokoić jedną z
@OrcSpearmiarz: On pisał o bańce która zaraz pęknie lata temu, jak jeszcze ceny były niskie. Ludzie kupowali a on ich wyśmiewał że są frajerami bo zaraz będzie krach i się będzie śmiał. Po latach nie ma ani grama skruchy tylko dalej pisze z pozycji