Wpis z mikrobloga

@FejsFak: oki, bardzo optymistycznie :D Smiech mam bo nadal widze, ze nie wiesz na czym polega rola programisty. Jezeli dojdziemy do momentu, ze AI bedzie w stanie zrozumiec biznes i zaimplementowac wszystkie procesy biznesowe pod nadzorem np. AI operatora, czyli takiego programiste przyszlosci (sam wymyslilem nazwe teraz:D) to w zasadzie odpadna wszystkie zawody, lacznie z CEO itej firmy jak i lekarzami, prawnikami itp. czyli bedziemy miec dochod pasywny :D IT
  • Odpowiedz
  • 1
"human language"? czy on chce wymyślić na nowo COBOLa czy SQLa?

@mch0588: on nie chce wymyślać żadnego języka - ludzie już dawno wymyślili różne języki do komunikowania się więc nie ma takiej potrzeby, teraz dodatkowo komputery też rozumieją naszą mowę i nie potrzebujemy zestawu prostych instrukcji do komunikacji z nimi.
  • Odpowiedz
  • 1
@bin-bash: jestem programistą z wykształcenia, pracowałem jako programista przez wiele lat, później byłem kierownikiem działu programistów a nawet dyrektorem - zaczynasz rozumieć, że twoje projekcje w kwestii niezrozumienia tematu rzucane na mnie są bez sensu? Sam nie wiesz o czym rozmawiamy.
  • Odpowiedz
@FejsFak:

Podobno wersja 5 nie odbiega od człowieka jeśli chodzi o rozumowanie (w czym poprzednie wersje odstawały znacząco) a możliwości ma dużo większe

Przecież to jakieś bzdury. Kto tak twierdzi?
  • Odpowiedz
@FejsFak: kolego ja Ciebie nie obrażam, od tego zacznijmy. Nawet nigdy nie hejtowałem Twoich schodów. Gadasz o funkcjach, parametrach, jeszcze zabrakło 'procent składany' w tym wszystkim. Tylko nigdy nic nie dzieje się tak jak na wykresie (no chyba, że w retrospekcji z dostosowanymi parametrami). Wychodzi Ci cyferka w danym punkcie czasu i wierzysz w to, daleko nie szukając, jak w magie.

Tak to sobie można liczyć nośność stropu a nie
  • Odpowiedz
@FejsFak dzięki słyszałem ze koles powiedział żeby nie uczyć się programować ale nie widziałem tego nagrania. Bo on mówi żeby dzieci nie uczyć kodować. I tu ma rację. Transformacja trwa ok 20 lat. Więc rzeczywiście 10 latka już może nie ma co uczyć ale dobry 20 latek jeszcze zdąży się nauczyć i zarobić na emeryturę
  • Odpowiedz
  • 0
kolego ja Ciebie nie obrażam, od tego zacznijmy.

@nappy: wcześniej mordzia a teraz już kolega? A może mnie to obraża akurat jak jakiś noname z internetu się spoufala?
  • Odpowiedz
  • 0
Tylko nie wiem co Ty tu z nami, maluczkimi, w takim razie robisz.

@nappy: a gdzie miałbym niby być? Co miałbym niby robić? Jest jakiś inny lepszy świat o którym nie wiem?
  • Odpowiedz
  • 0
ale dobry 20 latek jeszcze zdąży się nauczyć i zarobić na emeryturę

@zibizz1: żarty na bok, pociąg z AI podjeżdża właśnie na stację i zanim się zorientujesz odjedzie w siną dal
  • Odpowiedz
@FejsFak: jak to możliwe, że będąc tak wielkim specjalistą nie wiesz? Istniały dwie teorie czym Q* ze wspomnianego przez ciebie newsa jest. A) rozszerzeniem Q-learningu lub B) algorytmem z Maryland Refutation Proof Procedure System (MRPPS). Do teraz nie znamy odpowiedzi, bo było to nic innego niż hypowanie OpenAI w trakcie przemian związanych z odejściem i powrotem Altmana. Jak zobaczę artykuł naukowy od OpenAI, wtedy uwierzę.

A teraz wracając do mojego
  • Odpowiedz