Aktywne Wpisy

zlimer +302
Nigdy nie miałem potrzeby, żeby wrzucać tutaj zdjęcia mojego kota. Jednak chłop 30 lvl a ryczy jak p------y
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
źródło: IMG_20221101_205433
Pobierz
annlupin +77
źródło: podsumowanie-2025
Pobierz

#zdrowie #medycyna #demografia
Na wstępie zaznaczam że nie znam się na tych rzeczach i proszę o wypowiedź tylko osoby zaznajomione w temacie mające jakąś faktyczną wiedzę potwierdzoną doświadczeniem albo chociaż faktyczną teorią!
Ostatnio youtube podsunęło mi filmik jak kobieta jechała do szpitala bo zaczęła rodzić i w samochodzie dziecko z niej po prostu wyleciało, myślę sobie wtf przecież porody w opowieściach i na filmach to niesamowity ból, katorga która trwa godzinami...
Zacząłem szperać głębiej po internecie, oglądnąłem masę filmów z porodów i większość porodów wyglądało właśnie tak jak ten w samochodzie, kobieta trochę pojęczała pokrzyczała i pyk dziecko wyskakuje jak u zwierzaka, dużo porodów odbywało się w pozycji wypiętej te to już w ogóle przebiegały bez problemowo, widziałem jak kobieta stoi z grymasem na twarzy i pyk dziecko wyłapuje rękoma, większość porodów które były trudne to te w szpitalach gdzie kobieta leżała rozkraczona, masa materiałów gdzie porób przebiega jak zwykłe wydalanie dużego klocka w pozycji "naturalnej"? Kiedyś nawet słyszałem historię z pierwszej ręki jak taka upośledzona dziewczyna nawet nie wiedziała że jest w ciąży i urodziła w ubikacji bo myślała że ma parcie na 2, takie same historie nawet były w tv.
Grzebiąc coraz głębiej i głębiej internet zaprowadził mnie na strony xh ph xv itd w tag birthing? tam to już w ogóle widziałem cuda np. wypychanie balonika o obwodzie 40cm, piłki, arbuzy, figurki i to wszystko przebiegało bez żadnych szkód dla zdrowia jakby te kobiety były lateksu XD...
I teraz do sedna cały czas jak ktoś opowiada o porodzie to zawsze słyszę strach np. na wykopie piszecie że nie chcecie dzieciaka bo poród itd. itd. albo ktoś wspomina że nigdy więcej bo ją to zniszczyło na dole :D. ITP ITP ITP ITP
Ja się teraz pytam czy poród to na prawdę jest tak częste niszczące doświadczenie dla kobiety? Czy może w opinii publicznej po prostu o porodzie mówi się tylko negatywnie albo w cale i siana jest panika która zniesmacza temat tak jak ciągłe ganie o rozwodach? Czy jest tutaj ktoś kto zna jakieś statystyki? albo pracuje w szpitalu czy gdzieś w podobnym miejscu i zna stan faktyczny sytuacji? Jak często występują komplikacje ciążowe, albo ogólnie problemy zdrowotne u kobiet na dole i czym są spowodowane?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: to moze poczytaj fora o przygotowaniach do porodu i porodach. Kobiety chetnie dziela sie opowiesciami jak to bylo/będzie. Poczytaj o przebiegu porodow w wodzie.
Sprawa indywidualnej budowy ciała, odrobiny szczescia, czy porod bedzie trauma, czy pięciominutowym wypchnieciem dziecka na świat.
Fundacja rodzić po ludzku opisuje patologie polskich porodówek, to sobie poczytaj.
@ameneos: Od siebie dodałbym rwę kulszową z przemieszczeniem kręgu.
W fazie drugiej dziecko zaczyna obniżać się w kanale rodnym. To faza aktywnego wypychania
─────────────────────
· Akcje: