Aktywne Wpisy
reventon +471
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
grzes1290 +90
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Otóż k^rwa ważne. Naszym obowiązkiem jest powiedzieć, że kobieta która uciekła z Ukrainy do Polski czy dalej na zachód nie doświadczyła nawet w połowie tej samej traumy co mężczyzna objęty zakazem opuszczania kraju, zmuszony do walki na froncie, przeżywający upokorzenia rosyjskiej niewoli, z gwałtem włącznie; okaleczony psychicznie i fizycznie, a także bardzo często martwy i to w wyniku bolesnej śmierci z rąk jakiegoś ruskiego sadysty.
Więc o ile rozumiem, iż wyjazd do obcego kraju i rozłąka z ojcem, synem, bratem może być trudna, a nawet traumatyczna - to czy naprawdę nawet tutaj trzeba stawiać kobiety w centrum uwagi i to z nich robić główne ofiary wojny? W mojej ocenie to jest plucie w twarz wszystkim mężczyznom, którzy umierają na tej wojnie.
LINK do znaleziska z filmem
#logikarozowychpaskow #ukraina #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #p0lka #depresja #wojna
@sildenafil: To zdanie odnosiło się do tego, że nie ważne czy czekasz na dworcu czy siedzisz w okopie wojna może cię dosięgnąć. W filmiku, po wypowiedzeniu tego zdania przez kobietę, kamera robi zbliżenie na jej urwaną nogę którą straciła właśnie na tym dworcu.
Co za
- kobieta ma źle bo musiała uciekać i utraciła dom i dach nad głową
- mężczyzna ma dobrze, bo musiał zostać ale i tak stracił dom i dach nad głową i może zginąć
To jest bezczelne plucie w twarz, tworzenie podziałów, wpajanie
@sildenafil: Spokojnie przeciętna współczesna kobieta
Ukraina:
Jednocześnie zmalała liczba rozwodów: z 78 861 w 2021 r. do 56 974 w 2022 r. – napisała Ukrainska Prawda
Polska:
w latach 2020-2021 sądy ogłaszały rekordowo duże liczby rozwodów, tj. 241,8 tys. w 2020 r. i 268,8 tys. w 2021 r
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Pabick: 70%-80% a czasem i więcej info z pierwszej ręki.
3/4 - czyli praktycznie tyle samo co przed wojną. Współczynnik rozwodów na Ukrainie przed wojną przekraczał 70%. Z tego ~70% inicjowane przez kobiety.
@Adamfabiarz: W batalionie mojego znajomego wszyscy byli żonaci. Po roku tylko mój kumpel i jego druch zostali z żonami.
@Nembutal: Jakie odszkodowanie? Chcą rozwodu, bo im się to opłaca bardziej niż czekanie.
@Ilirian: straszny samolub (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@galonim: @Adamfabiarz
Jak wyżej- i tak większość umrze na froncie, a w Polsce na sprawę rozwodową czeka się już nawet 2 lata i cała sprawa może się również toczyć kolejnymi latami, to co dopiero na Ukrainie, która jest w stanie wojny?¯\(ツ)/¯
W rzeczywistości mamy miliony mężczyzn, którzy otrzymali na twarz zakaz opuszczania kraju i w każdej chwili mogą zostać zgarnięci na front z ulicy. To jest trauma. To jest życie w strachu.
Brzydzę się osobami, które uważają, że kobieta która przyjechała do bezpiecznego kraju UE, dostała tu pracę i nie musi się martwić