Aktywne Wpisy

MonazoPL +324
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
Onkosfera +108
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz

#programowanie #naukaprogramowania #programista15k
U mnie w pracy używamy gitlaba i tutaj są fajne opcję np. przechowywania stanów terraforma, package registry, gdzie można sobie wydzielić jakiś kod i potem go zaciągać do projektów.
Czy coś takiego jest w githubie? Czytam dokumentację githuba i się dziwię, dlaczego github jest taki popularny, bo gitlab >>>>> github i to bez dilowania z tym
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
GitLab jest super, bo możesz sobie samemu hostowac jak potrzebujesz. Niestety jak chcesz saas to GitLab zawsze miał problemy z awariami. :(
@nad__czlowiek: wystarczy zainstalować 666 pluginów
@Djelon: Jakie konkretnie?
@Djelon: Nie rozumiem, masz dedykowany panel, wszystko widać, możesz sobie zaznaczać czy jest to false positive itp. Możesz z wielu narzędzi wycyłać, nie tylko z githubowego codeQL.
A jak w GH zrobić bibliotekę CI/CD i ją zaimportować do projektu i jej użyć zamiast do każdego projektu wszystko copy pastować? Tak jak w gitlubie się to robi poprzez include. Sorry za banalne pytanie, ale dopiero pół roku programuję komercyjnie hehe
─────────────────────
· Akcje: