Wpis z mikrobloga

@sildenafil:
1. Feminizm jest też dla mężczyzn, bo masz matkę, siostrę, córkę cokolwiek. Jeżeli Ci na nich zależy i chcesz, żeby mogły cieszyć się takimi samymi prawami jak ty to jesteś feministą. Nurt z jakim pewnie się identyfikujesz a tego nie wiesz to postfeminizm
2. Nie? XD Ideologia sama w sobie nie ma takich założeń, a to że część środowiska się zradykalizowała, zwłaszcza w 3ciej i 4tej fali to już
  • Odpowiedz
@wstanczyk: tacy jak ty mylą prawa z przywilejami, wcześniejszy wiek emerytalny, niższe wymogi w pracy fizycznej, opieka socjalna, dofinansowanie kierowane do kobiet, wyrównanie szans itp.
  • Odpowiedz
Mówię do ciebie, a spływa jak woda po kaczce. Działalność sildenafila z nam nie od dziś i nie od wczoraj, ale nie widziałem NIGDY, żeby postulował odebranie jakichś praw kobietom.

@Kalifornix: No to ja ci piszę - sprawdź. Ja wiem, że on manipuluje i niektórzy mogą się złapać, ale on dosłownie w kazdym wpisie ma tylko podejście negatywne, nigdy konstruktywne. Chyba że dalej nie rozumiesz, o czym mówię, no to już
  • Odpowiedz
czy domaga się jakichś praw dla mężczyzn, czy tylko narzeka na to, jak mają źle i domaga się odebrania praw kobietom

@wstanczyk: no a jak np. chcesz wyrównać wiek emerytalny bez podnoszenia go kobietom? Inaczej się nie da, zrównanie go w dół to totalny r--------l systemu - tutaj trzeba go wyrównać do 65 roku życia dla każdego, niezależnie od płci czy wykonywanego zawodu
  • Odpowiedz
@wstanczyk
Wiem o czym mówisz, sam kiedyś się wdałem z polemikę i dowiedziałem się, że w sumie to głównie chodzi o budowanie poparcia Konfederacji przed wyborami, bo to miała być wg niego jedyna partia która dba o prawa mężczyzn lol.
  • Odpowiedz
Feminizm nie był, nie jest i nie będzie dla mężczyzn.

@sildenafil: oczywiście że był i jest odciążeniem dla mężczyzn, oczywiście mam na myśli feminizm czyli dążenie do równych praw oraz obowiązków niezależnie od płci
  • Odpowiedz
2. Nie? XD Ideologia sama w sobie nie ma takich założeń, a to że część środowiska się zradykalizowała, zwłaszcza w 3ciej i 4tej fali to już inny problem.

@hplaserjet4250: skoro nikt nie broni "starego feminizmu" to znaczy, że 4. fala jest aktualnie obowiązującym kształtem tego ruchu zatem to nie jest "inny problem". Te zradykalizowane środowiska są właśnie rdzeniem feminizmu. Jeżeli w ogóle prawdą jest, że radykalna jest głośna mniejszość feministek
  • Odpowiedz
no a jak np. chcesz wyrównać wiek emerytalny bez podnoszenia go kobietom?

@Xuzoun: Tutaj w tym przypadku miałbyś raczej Sildenafil domagającego się podniesienia wieku emerytalnego kobietom, zamiast obniżenia go mężczyznom/spotkania się po środku.

No i oczywiście że jest, między innymi zrównanie wieku emerytalnego. Ale obstawiam że to jest dla ciebie d-----------e kobietom, pozbawienie ich
  • Odpowiedz
@wstanczyk: ale podniesienie wieku emerytalnego kobietom (i wszystkim innym którzy aktualnie mogą przejść na emeryturę przed 65 rokiem życia) jest jedynym, sensownym rozwiązaniem.
Obniżenie dla mężczyzn albo spotkanie się po środku to r--------l i tak już zadłużonego ZUSu
  • Odpowiedz
le podniesienie wieku emerytalnego kobietom (i wszystkim innym którzy aktualnie mogą przejść na emeryturę przed 65 rokiem życia) jest jedynym, sensownym rozwiązaniem.

@Xuzoun: No i ja to popieram, ale co to ma do oceny działalności opa?

@Flypho Nawet lepiej, bo przy tym promowaniu Konfederacji kiedyś mi się przyznał, że na wybory nie chodzi. Nawet do takiej zmiany nie chce przyłożyć ręki.
  • Odpowiedz