Wpis z mikrobloga

Ba - znajdź jakiś wpis, gdzie on się domaga równych praw dla mężczyzn, a nie tylko odbierania praw kobietom. poczekam.

@wstanczyk:
https://wykop.pl/link/7350865/czy-konwencja-stambulska-zezwala-na-okaleczanie-dzieci/komentarz/122103977/usuniecie-lechtaczki-lub-warg-sromowych-kobietom-z-powodu-zabobonu-kulturowego-to-zbrodnia-i-okaleczenie-usuniecie-napletka-nieletnim-chlopcom-z-powod#122104823

Ja nie bronię obrzezania kobiet i potępiam je. To Wy próbujecie usprawiedliwiać obrzezanie małych chłopców, bo wycina się mniej niż przy obrzezaniu kobiet.

To tera fikołkuj jakie prawa tu odbiera kobietom, bo skończyło się odsyłanko którym tak nieudolnie się broniłeś.
@sildenafil +111
@KingaM: nic nie porównuję, zestawiam medyczne zabiegi przeprowadzane na nieletnich wbrew ich woli.

Ja nie bronię obrzezania kobiet i potępiam je. To Wy próbujecie usprawiedliwiać obrzezanie małych chłopców, bo wycina się mniej niż przy obrzezaniu kobiet.

Jak zwykle: kobiety, feminiści, liberałowie - nigdy nie mogą stanąć
  • Odpowiedz
@NicolasLatifi: obecny ruch feministyczny może i owszem, ale nie feminizm jako ideologia. Można nie zgadzać się z feminizmem, bo oparty jest na błednym zrozumieniu równości płci albo być postfeministom, który twierdzi, że równość płci została osiągnięta a obecne problemy mają inne podłoże, ale nie można zarzucać feminizmowi tego co OP napisał. Baba z tweeta przejawia mizoandrie, ale OP zamiast tego atakuje feminizm xd
  • Odpowiedz
@hplaserjet4250: a co jeszcze ma do osiągnięcia feminizm? Oczywiście pytam z pozycji osoby uważającej, że "pozytywna" dyskryminacja to nadal dyskryminacja, a stwarzanie szans na rozwój osobom utalentowanym i chętnym do pracy nie może arbitralnie wyłączać części osób z takiej grupy ze względu na jakieś kryterium (w tym przypadku płeć). Ps pytam oczywiście z pozycji świata zachodu. Wiadomo, że na świecie jest nadal wiele miejsc, w których kobiety są ludźmi drugiej
  • Odpowiedz
@wstanczyk: wyjątek sprawdza regułę brzmi to powiedzenie we właściwej formie, więc wychodzisz na jeszcze większego głąba ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sprawdził - reguła nie działa.
Swoją drogą razie jest 100% sensu bo sam nie zapuściłeś się w obszar poszukiwań tylko innym kazałeś, prawda? No to ogłaszam że już nie trzeba, ja znalazłem, ty nie. Zdarza się ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz