Wpis z mikrobloga

Toczę bekę. Uczniowie zaczynają rozumieć co w praktyce oznaczają dla nich te populistyczne pomysły jakby żywcem wyjęte z programu wyborczego Zosi lat 8 do samorządu

Brak prac domowych? Czyli oceny tylko z pracy na lekcji, klasówek i pytania przy tablicy. Nie ma piąteczek dla mamy, taty i internetu

Ocena z religii nie idzie do średniej? Czyli odpada możliwość podciągnięcia średniej luźnym przedmiotem z którego nawet głąb miał coś dobrego

xD

#bekazlewactwa #szkola #religia #polityka
szarekredki - Toczę bekę. Uczniowie zaczynają rozumieć co w praktyce oznaczają dla ni...

źródło: pap_20231026_0W9

Pobierz
  • 133
  • Odpowiedz
dokładnie, widać jacy jesteśmy lepsi od brytoli patrząc po naszej galopującej gospodarce i po noblach z nauk ścisłych. to wszystko dzięki zadaniom domowym!

@Cadfael: jemu nie mówcie że tego się nie mierzy noblami XD
https://www.thefirstnews.com/article/polish-15-year-old-students-perform-better-than-european-average-says-study-43020

The 2022 PISA study focused on the assessment of mathematical skills with the average score of the Polish students on its scale coming in at
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: mam wrażenie, że połowa osób tutaj musiała przemęczyć się przez szkołę i nie może ścierpieć, że kolejne pokolenie będzie miało lżej i zamiast siedzieć nad budową pantofelka, będzie mogła rozwijać zainteresowania albo uczyć się tego co będzie im bardziej w życiu przydatne ( fun fact - taki programista prędzej użyje wzoru skróconego mnożenia jak będzie się interesował budową pantofelka. Fun fact 2: Taki lekarz nie musi wiedzieć, co jest
  • Odpowiedz
Powiedz mi jak bez zadań domowych masz utrwalić wiedzę np. z języka obcego czy matematyki? Rozwiązanie zadania raz starczy?

@Darth_Gohan: I tak uczniowie spisują te zadania domowe od siebie. Ci ambitniejsi, albo ci, którzy potrzebują powtórzyć, dalej nie będą mieli takiego zakazu.
  • Odpowiedz
@szarekredki: Wszystkie te oceny były gówno warte, oprócz tych z W-F ;D
Ważne aby się dziecko nauczyło najważniejszych rzeczy i czy przyswoił materiał.
W dobie internetu AI - powinien się generować test i dziecko powinno wybrać odpowiedzi - na koniec wiadomość, przyswoił dostatecznie albo nie przyswoił wiedzy i powtórka z tego co wybrał źle.
Jak dziecku nie idzie od dłuższego czasu - notyfikacja dla nauczyciela, a potem dla rodziców jeśli
  • Odpowiedz
@wormik no też mam wrażenie że ludzie zawsze buntują się przed zmianami i im się wydaje że szkolnictwo w dotychczasowej formie uczy czegokolwiek… ja byłam kujonem więc dużo ze szkoły wyciągnęłam ale ja po prostu miałam głód wiedzy i może brak prac domowych by mnie mocniej rozwinął w obszarach co mnie interesowały bo byłby na to czas. A dzieciaki inne by się tak nie zniechęcały szkoła i nie byłoby patologii że
  • Odpowiedz
co to za gówno strona?

@Cadfael: dosłownie pierwsza z google, a co, zafałszowała wyniki? Inne znalazłeś? Czy może nie umiesz znaleźć źródła?

2022 PISA study

może powinieneś był robić te zadania
  • Odpowiedz
@boryspo skoro ludzie nie potrzebują bata to po co nam więzienia jakieś prawo itp. Przez tego bata prawdopodobnie wmiare zdobyłem wiedzę. Powinni zrobić tak że za zgodą rodzica można zdjąć te prace domowe i tyle w temacie.
  • Odpowiedz
  • 0
@wormik:

mam wrażenie, że połowa osób tutaj musiała przemęczyć się przez szkołę i nie może ścierpieć, że kolejne pokolenie będzie miało lżej i zamiast siedzieć nad budową pantofelka, będzie mogła rozwijać zainteresowania

A te zainteresowania to netfliks i podróże? Mam wrażenie, że to leniwe pokolenia znasz tylko z filmów, bo w realu "rozwijanie zainteresowań" oznacza więcej prania mózgu na socialach, szlajania po galerii i pogłębiania zaburzeń przez które potem dostają
szarekredki - @wormik: 
mam wrażenie, że połowa osób tutaj musiała przemęczyć się prz...

źródło: 38950631d343e5a64333ae5114e074f6

Pobierz
  • Odpowiedz
Dzieciak od przedszkola ma problemy ze swoim zachowaniem bo najprawdopodobniej ma jakieś schorzenie i przydalby mu się psycholog? Nauczyciel nic nie może zrobić bo to musi zrobić rodzic.

Czemu mieszasz do tego przedszkola jak temat dotyczy szkół podstawowych?
Pomóc psychologiczną to też jest kolejny temat z którym ta wladza właśnie chce zrobić porządek, bo psychologia i psychiatria u nas leży. O tym właśnie mówi to "lewactwo"

Dlaczego coś działa w innych krajach? Bo masz tam CAŁY system do tego przygotowany
  • Odpowiedz
Czemu mieszasz do tego przedszkola jak temat dotyczy szkół podstawowych?

Pomóc psychologiczną to też jest kolejny temat z którym ta wladza właśnie chce zrobić porządek, bo psychologia i psychiatria u nas leży. O tym właśnie mówi to "lewactwo"

Bo dzieciak z przedszkola idzie do szkoły dalej bez orzeczenia. Co powoduje, że nauczyciel dostaje dzieciaka który jest niezdiagnozowany i może mu rozwalić kompletnie zajęcia. Zostaje z tym problemem sam. Zanim zostanie zdiagnozowany przy obecnych terminach pierwsza klasa zostanie rozwalona przez takiego gagatka.

Możesz sobie poprawiać psychiatrię i psychologię jak chcesz. Dopóki RODZIC będzie miał prawo mieć #!$%@? na opinie nauczyciela i nie musieć iść z dzieciakiem gdziekolwiek to będzie to problem dla wszystkich dookoła.
  • Odpowiedz