Wpis z mikrobloga

Siema wypoki,

chce się zapisać w tygodniu na 1-2 konwersacje #angielski / #angielskizwykopem, z jakich platform korzystacie? Namnożyło się tego trochę i badam rynek, może też komuś się przyda?

Chce raczej proste pogadanki o życiu nie-za-miliony-monet. Tak ode mnie to korzystałem z Duolingo ale przeszedłem na Busuu, o wiele lepsza appka pod względem wytłumaczenia materiału, różne kursy.

Dajcie znać jak u was ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sorce_Eastwood: ja jeszcze nie skorzystałem ale czaję się od wielu miesięcy i dla mnie obiecująco wygląda "preply". Można sobie znaleźć relatywnie tanio nawet native'a do pogadania.
Ja nie potrzebuję turbo speca z tysiącem certyfikatów, tylko kogoś kto pozwoli mi upgrade'ować moje gadanie, więc co miałoby pójść nie tak? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Daj znać jak się na coś zdecydujesz, bo ja w końcu też muszę się
  • Odpowiedz
@Sorce_Eastwood: jak chcesz moge z Toba pogadac bo tez potrzebuje podszlifować swój angielski.
Na preply znajdziesz tanio, polecam paru spróbować. Z refa bedziesz mial pierwsza probna lekcje taniej. https://preply.com/pl/?pref=NTY4NzE4NA==&id=1706379447.104986
Ja po jakimś czasie miałem dość preply bo z jednym gościem już nie było o czym gadać, a trudno mi było znaleźc kogoś nastepnego, który będzie kompetentny i zeby na pierwszych zajeciach nie pytał o moj ulubiony film xD

Polecam sprobowac
  • Odpowiedz
@Zwytkly: mega basicowe pytanie i nie ma jak pociągnąć gadki dalej, chyba ze miałbym odpowiedzieć jaki to gatunek filmu, ile trwał i opowiedzieć o nim xD

czyż nie musisz też mówić po ang żeby na to odpowiedzieć?

I like Shrek, te słowa to chyba kazdy zna ( ͡º ͜ʖ͡º) wiadomo mozna to rozbudowac
juz pomijajac fakt, że jeden Filipinczyk to dobre 5 minut się śmiał
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: no tak, to dziwne bo tematów na preply jest bardzo dużo, tym bardziej że newsy są nowe co tydzień. myślalem że chodzi Ci o 1 lekcje, bo tak też wspominałeś.
  • Odpowiedz