Wpis z mikrobloga

Czy istnieje jakiś intelektualnie uczciwy i zdrowy sposób, żeby polubić kobiety jako przeciętny i dobrze poinformowany mężczyzna?

@mirko_anonim: a lubisz dowcipy? Bo niektóre baby są zabawne... to da się polubić.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

Nie mógłbym zostać posądzony o widoczną dyskryminację czy uprzedzenia. Sęk w tym, że odczuwam wobec kobiet niechęć/antypatię

Mam podobnie, jak tylko mogę to trzymam się z dala od nich, ale są przypadki gdzie np. współpracuje z różowymi i chcąc nie chcąc bliżej się poznajemy i… one mnie lubią… -,-
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): @i-marszi No właśnie nie, wielu gejów ma podobną świadomość skali problemu, po prostu nie dotyka ich to w aspekcie partnersko-rodzinnym.

@kosmita Tylko, czy to nie jest śmiech przez łzy?

@choochoomotherfucker Czy gdyby 99% mężczyzn było szowinistami w codziennym życiu i/lub w ramach różnych organizacji, a 1% w porządku, to posiłkowałabyś się argumentem "not all men" w codziennym życiu? A jeśli proporcje wynosiłyby 90/10? Przy jakiej proporcji przestałabyś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): @Reiden: a jak już będzie ta mobilizacja wojskowa to która płeć będzie Cię goniła żebyś pod rozkazami której płci walczył z przedstawicielami której płci z drugiej strony frontu?

Dosłownie wszędzie mężczyźni, mężczyźni, mężczyźni.

Także tak, oczywiście winne
  • Odpowiedz
@Reiden: chyba chodziło o to, że wojna to głównie mężczyźni strzelający do innych mężczyzn z rozkazu innych mężczyzn dla innych mężczyzn, niejako przez prawo ustanowione przez mężczyzn...
oczywiście to duże uproszczenie

a co do opa i twojego wpisu, gdyby podchodzić tak "świadomie" jak ty do życia, to łatwo dojść do wniosku że obie płcie ciężko jest lubić i obie płcie mają swoje problemy, które nie powinny być bagatelizowane w zbędnych
  • Odpowiedz
@Reiden: Odnośnie pierwszego akapitu - czy to wszystko wymyśliły kobiety albo czy to wina kobiet, że dłużej żyją? Ja np. jestem za zrównaniem wieku emerytalnego, a wojsko moim zdaniem powinno być tylko dla chętnych. Co do tego obrazka, który wrzuciłeś - dlaczego skupiasz się na tym, że prawie połowa kobiet jest na "tak", skoro podobny odsetek jest na "nie"? I nie razi Cię, że 39% mężczyzn jest za? Z kolei
  • Odpowiedz
@tr488u3984fkmv:

a co do opa i twojego wpisu, gdyby podchodzić tak "świadomie" jak ty do życia, to łatwo dojść do wniosku że obie płcie ciężko jest lubić i obie płcie mają swoje problemy, które nie powinny być bagatelizowane w zbędnych wojenkach z tagiem redpill.

tylko jak nie podchodzić świadomie, skoro ta świadomość już jest? Nie da się tego zmienić. Jeśli raz zdejmiesz różowe okulary, to już ich nie założysz. I
  • Odpowiedz
czy to wszystko wymyśliły kobiety albo czy to wina kobiet, że dłużej żyją?

@choochoomotherfucker: żyją dłużej, bo m.in. pracują w mniej narażonych na ryzyko śmierci zawodach (a ktoś te zawody wykonywać też musi - na tym stoi nasza cywilizacja). Sporą część stanowią też po prostu geny - kobiety mają takie geny, że żyją dłużej. Tylko dlaczego tego nie uwzględnimy? Jeśli by się na tym opierać, to mężczyźni powinni szybciej przechodzić na
  • Odpowiedz
@Reiden: Chciałam zaznaczyć, że każda płeć niesie swój przysłowiowy krzyż i te wszelkie walki kto ma gorzej, kto jest gorszy, są zbędne.

Jeśli w swoim życiu poznajesz tylko "nieświadome" i na podstawie tylko tych doświadczeń stwierdziłeś, że większość jest taka sama więc wystarczą ci tylko przelotne relacje z nimi, to w czym problem? Brzmisz jakby taki styl życia ci pasował. Żyjemy przecież w takich czasach, że nie trzeba na siłę
  • Odpowiedz