Aktywne Wpisy

meemphis11 +111
Chłop miał miliard razy lepsze pożegnanie po 4 latach w Barcelonie niż po kilkunastu w Bayernie gdzie wygrał wszystko XD
#mecz
#mecz
Supernowa +1
kochani wykopianie, jaki #film jest waszym ulubionym i co z kategorii "wzruszajace" polecilibyscie?

Witam.
Co byście zrobili na moim miejscu?
Mam ponad 30 lat, żadnego fachu w ręku poza doświadczeniem w pracach produkcyjnych zagranicą jako operator maszyn i kilku lat w korpo w Polsce.
Jaki kurs mogę zrobić w Polsce żeby mieć te powiedzmy minimum 8k w perspektywie kilku lat? Coś co nie wykończy mnie psychicznie, fizycznie i zdrowotnie? Absolutnie wszyscy których znam jakoś dają radę w kraju tylko dzięki temu, że pracują w IT albo dostali mieszkania od rodziców co jest dołujące bo ja dostałem figę z makiem, kredyt 2% nie odejmował zarobków z zagranicy a do IT mnie nie ciągnie.
Chciałbym kupić w końcu mieszkanie a coś czuję, że nie odłożę wystarczająco bo ceny odlatują więc zostaje kredyt a do tego potrzebna praca w kraju ehh.
Kurs księgowego? Ma to sens w dobie AI? Operator jakiejś specjalistycznej maszyny budowlanej? Wycinka drzew na wysokości? Opieka nad starszymi? Poradźcie cokolwiek, może jakieś własne historie o odmianie własnego życia?
#kursy #nieruchomosci #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Szukał bym w takich specjalnościach.
8 lat temu miałem propozycję pracy serwisanta urządzeń do radioterapii za 10k na fakturę VAT, zanim poszedłem w IT.
Jako technik w Polsce też da się zarobić po paru latach te 8-10k. Jeśli