Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mireczki, zapraszam do udziału w ankiecie.

Swoją odpowiedź możecie uzasadnić w komentarzach.

#niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #podrozujzwykopem #podroze #finanse

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Do którego myślenia Ci bliżej

• Najpierw zarabianie i budowanie przyszłości 60.3% (38)
  • Podróżuj teraz, bo czasu już nie odzyskasz. 39.7% (25)

Oddanych głosów: 63

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Podróżowania dzisiaj już nie ma. Podróżowaniu dzisiaj to już bliżej do poszukiwania przygód a żeby nim zostać to musiałbyś zostać archeologiem albo przynajmniej złamać prawo w jakimś innym kraju. To co w większości tego rodzaju postów ludzie mają na myśli to zwykła turystyka a pojechać do innego kraju i na porobienie zdjęć jakichś zabytków zawsze jest czas. Jak chcesz zostać prawdziwym podróżnikiem i odkrywcą to musiałbyś się urodzić jakoś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zalezy, co sie ukrywa pod pojeciem "podroze"? I ile masz kasy do wydania? No i z kim i w jakim celu?
Przejechanie z jednego kraju do drugiego, porobienie foteki i zamieszczenie na internetach? Wyjazd do innego kraju na jakis czas, praca, zwiedzanie, poznawanie ludzi? A moze all inclusive, hotel, przejazdzki, narko i dziwki?
Bieda zwiedzanie z plecakiem, w nadziei, ze ktos cie przygarnie - to tak srednio. Tylko dla
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ogólnie życie jest jedno, a okres pandemiczny pokazał mi jak ważne są dla mnie podróże i nie zamierzam z nich rezygnować jeśli tylko nie muszę.
Ale póki jestem na etapie, gdy jeszcze nie zarabiam tyle, ile bym chciał, to z wielu miejsc, które chciałbym odwiedzić, wybieram te tańsze (np. b. ZSRR) niż te droższe (np. USA), zakładając, że w przyszłości droższa podróż będzie dla mnie mniejszym wyrzeczeniem.
  • Odpowiedz
pojechać do innego kraju i na porobienie zdjęć jakichś zabytków zawsze jest czas

@Pandillero: czy ja wiem.. wiek też ma dużo do odczuć jakie towarzyszą temu. Wiele ludzi dziwnym trafem bardziej wspomina te bieda wypady w młodości niż wczasy na bogato na emeryturze.
  • Odpowiedz
Wiele ludzi dziwnym trafem bardziej wspomina te bieda wypady w młodości niż wczasy na bogato na emeryturze.

@De_Fault: czyli ty nie potrzebujesz odpowiedzi tylko potwierdzenia tego co ci się już wydaje xD nara
  • Odpowiedz