Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

źródło: comment_16263686365Su5Q1mTfaY9wI7us20B4b
PobierzNiech żałują, że chcieli ciebie wykorzystać jako mięso armatnie
Dam spoiler. Podejmiesz taki sam wybór jak trepy w rzeczywistości. Te bardziej wartościowe jednostki będziesz trzymać na ciężkie bitwy, a na front poleci tania piechota. Jednostki specjalistyczne będziesz trzymać z daleka, bo mogą się przydać (leczące lub mające perki przydatne podczas wojny, jak zakłócanie sygnałów w nowszych rtsach).
Wojsko myśli pod kryteriami kosztów. Koszt to wyszkolenie
Dla mnie wybór jest prosty. Jak nie chcesz umierać za wojsko, bronić rodziny to uciekaj z kraju już dziś i staraj się o podwójne obywatelstwo. Pisanie w Internecie NIC NIE DA. Za 5 lat legalnej pracy w takim UK można mieć obywatelstwo i masz
@LegendarnyOdkurzacz: w rzeczywistości też tak jest, nawet w najbardziej
Jednak należy wspomnieć, że w RTS to jednostki ślepo wykonują twoje rozkazy, idzie tam gdzie wskażesz nawet na pewną śmierć. Do tego w RTS-ach nie na znaczenia jak wygrasz walke, potyczke w warcraft wygrasz nawet jeśli został ci jeden druid i jedna studnia. I nie ma znaczenia co będzie po bitwie, gra wygrana.
W realu natomiast pamiętajmy, że ludzie mogą
Ja nie jestem dlatego nie będę.