Aktywne Wpisy
KuKumber +2270
Panie prezesie NIEEEEEEE !!
#bekazpisu
#bekazpisu
Widzę na X, że coraz więcej osób nawet mocno apolitycznych jest zaniepokojonych tym co się aktualnie dzieje w kraju. Bajeczką o sprzątaniu katastrofy po PISie w nieskończoność grać nie można.
Osobiście nie jestem specjalnie zdziwiony, czego można oczekiwać po kolesiu który na zachodzie nazywany jest zastępcą Merkel. Wykop też kiedyś się otrząśnie jak zauważy że nie tylko Matecki sceptycznie ocenia aktualne decyzje rządu.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #takaprawda #4konserwy #sejm #atom #cpk #polityka
Osobiście nie jestem specjalnie zdziwiony, czego można oczekiwać po kolesiu który na zachodzie nazywany jest zastępcą Merkel. Wykop też kiedyś się otrząśnie jak zauważy że nie tylko Matecki sceptycznie ocenia aktualne decyzje rządu.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #takaprawda #4konserwy #sejm #atom #cpk #polityka
Czego nie rozumiesz, ruska onuco?
Źródło komentarza
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn
Niech żałują, że chcieli ciebie wykorzystać jako mięso armatnie
Dam spoiler. Podejmiesz taki sam wybór jak trepy w rzeczywistości. Te bardziej wartościowe jednostki będziesz trzymać na ciężkie bitwy, a na front poleci tania piechota. Jednostki specjalistyczne będziesz trzymać z daleka, bo mogą się przydać (leczące lub mające perki przydatne podczas wojny, jak zakłócanie sygnałów w nowszych rtsach).
Wojsko myśli pod kryteriami kosztów. Koszt to wyszkolenie
Dla mnie wybór jest prosty. Jak nie chcesz umierać za wojsko, bronić rodziny to uciekaj z kraju już dziś i staraj się o podwójne obywatelstwo. Pisanie w Internecie NIC NIE DA. Za 5 lat legalnej pracy w takim UK można mieć obywatelstwo i masz absolutnie
RTS to prawie dobre porównanie. Jednak jeden mały szczegół, w RTSach są jednostki robocze zbierające surowce, z reguły ich się prawie wcale nie wysyłane do walki bo pożytek w bitwie z nich żaden a ich praca przy surowcach jest kluczowa dla gospodarki byś mógł szkolić więcej jednostek bojowych, cywile to takie jednostki robocze, są kluczowe dla gospodarki ale #!$%@? w walce.
Także patrz na najlepszych graczy rts. Oni grają tak
W rzeczywistości również tak nie będzie, że cywile pójdą od razu na front. Na Ukrainie bardzo oszczędnie wybierają facetów z cywila
@LegendarnyOdkurzacz: w rzeczywistości też tak jest, nawet w najbardziej angażujących
1) Płacę podatki na wojsko
WOjsko jest od tego by walczyć. TO SUPER praca, bo dostajesz hajs, wszystko, szybką, fajną emeryturę, mieszkania itd, w zamian za to że GDYBY coś się działo - będziesz walczyć. W 99,9% szans wyjdzie że #!$%@? zrobiłeś, a super przywileje miałeś.
Ale jak już coś się dzieje
Jednak należy wspomnieć, że w RTS to jednostki ślepo wykonują twoje rozkazy, idzie tam gdzie wskażesz nawet na pewną śmierć. Do tego w RTS-ach nie na znaczenia jak wygrasz walke, potyczke w warcraft wygrasz nawet jeśli został ci jeden druid i jedna studnia. I nie ma znaczenia co będzie po bitwie, gra wygrana.
W realu natomiast pamiętajmy, że ludzie mogą się
Ja nie jestem dlatego nie będę.