Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:
Aby jeździć autem musisz mieć prawko, aby zostać rodzicem wystarczy oddychać, a później mamy takie efekty,
Czasem to widać w rodzinach wielodzietnych, pierwsze dziecko z uwagi na kompletny brak umiejętności rodzicielskich wychodzi na patologie a trzecie czy czwarte już jest wzorowym dzieckiem...albo na odwrót przy pierwszym rodzicom zależy i się starają a przy kolejnych już sobie nie radzą i są wychowywane przez rodzeństwo z różnym efektem końcowym.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: prawda, takie konserwatywne wychowanie, trzymanie krótko, wymaganie dobrych ocen itd nie pozwalanie na to co inni mogą, ostry katolicyzm a także brak kasy, ciuchów i jakiejś świadomości wygladowej która mają rówieśnicy potrafi zasiać gigantyczne spustoszenie w głowie młodego chłopaka.

Skąd wiem? Bo poniekąd coś podobnego przerabiałem. Mimo wszystko trochę niepokorny we mnie było i gdy udało się wyrwać z domu, to udało mi się dojść mentalnie do równowagi, nauczyć
  • Odpowiedz
prawda, takie konserwatywne wychowanie, trzymanie krótko, wymaganie dobrych ocen itd nie pozwalanie na to co inni mogą, ostry katolicyzm a także brak kasy, ciuchów i jakiejś świadomości wygladowej która mają rówieśnicy potrafi zasiać gigantyczne spustoszenie w głowie młodego chłopaka.

@czc007: picrel przykład.
NieRozumiemIronii - > prawda, takie konserwatywne wychowanie, trzymanie krótko, wymag...

źródło: Samuel_RodrigoPereira

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: normalnie to ludzie jednak kombinują, u mnie też była krótka smycz, ale jak ci na czymś bardzo zależy (a nastolatkom bardzo zależy na byciu nastolatkiem) to się znajdzie sposób.
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii: tzn, że Pereira czy jak mu tam to spierdox, no i ma też przegrywową genetykę, a więc wygląda jak spierdoks. Jedyne co mu wyszło, to lizanie tyłka Jarkowi i przyssanie się do koryta w TVP.

A w wątku chodziło raczej o to, że nawet jeśli ktoś ma potencjał genetyczny na dobry wygląd a więc i jakiś sukces społeczny to wyżej wymienione czynniki i tak mogą zamienić Cię w rasowego
  • Odpowiedz